Všechny kategorie > Závody > MČR 2009 Blansko > Blansko - K1-K3
Celkem příspěvků: 2 - Stránek (1): [1]
Autor: Bohous
Vloženo: 22. zář. 2009 - 09:26
Předmět: re: Blansko - K1-K3
Na těchto kontrolách jsem se poučil jako už dlouho ne.
Zejména na kontrole 2: Tady jsem koukal do mapy a pořád mi něco nesedělo. Údolíčko mi připadalo málo výrazné, porosty divné, hledal jsem marně vrstevnice. Ale kurňa, když už jsem se rozhodl dát Z na základě špatné výšky, měl jsem si to aspoń zkontrolovat směrově.
Autor: LiborForst
Vloženo: 22. zář. 2009 - 12:11
Předmět: Blansko - K1-K3
Jednička naprosto ukázková, bylo třeba posoudit, jak moc se na délce skály podílejí boční "camfourky" a podle toho posunout střed.

Dvojka mi nesedla. V mapě údolíčko pokračovalo, ale půlvrstevkou a díky jejímu přerušování to nebylo moc patrné. Navíc podle směrnice (ve shodě s terénem) by tedy "horní část" měla být podstatně výš. To byl také jeden důvod, proč jsem nakonec volil vyšší lampion. Z mapy se mi zdálo, že údolíčko (a tedy i jeho osa) se stáčí doleva k severu - opět další důvod pro volbu jiného lampionu, než který se "nabízel". Na protest to nebylo, ale byla "divná".

Trojka byla velmi pěkná. Údolíčko tam sice nic moc nebylo, ale o to nešlo. Šlo o určení výšky podle šutru a/nebo srázku. Z cesty to bylo jasné B (druhá zdola). Řešení C bylo velmi překvapivé. Lešťa na něj podal protest a já jsem to byl za jury zkontrolovat ve svahu. Správná pozice byla opravdu o maliko výš než B, ale určitě v rámci tolerance. Lampion C byl ve skutečnosti (oproti Solutions) aspoň dva metry NAD horním koncem skály vpravo od kontroly. Škoda.
Celkem příspěvků: 2 - Stránek (1): [1]