Všechny kategorie > Závody > MČR 2009 Blansko > Blansko - K4-K6
Celkem příspěvků: 2 - Stránek (1): [1]
Autor: Bohous
Vloženo: 22. zář. 2009 - 09:32
Předmět: re: Blansko - K4-K6
U pětky nevím. Směrově mi to nevyšlo (od S), tak jsem dal Z. Měl jsem provést kontrolu ještě aspoň z jednoho místa.
U šestky jsem měl takový pocit, že je něco blbě - takhle jednoduché Z jsem už dlouho neřešil, a tak jsem to kontroloval o to déle :-).
Autor: LiborForst
Vloženo: 22. zář. 2009 - 12:44
Předmět: Blansko - K4-K6
Pro správné řešení čtyřky bylo nutné provést jistou úvahu nad možným a nemožným. Směrově B sedělo dobře, šlo jen o to, zda sedí popis "část" a střed kolečka. Světlinu samozřejmě nebylo pořádně vidět, jediným vodítkem byla vyšší tráva. Přesný rozsah světliny a polohu lampionu tudíž nebylo na tu vzdálenost možné určit. Lampion stál ještě na trávě, ale jak moc to bylo od okraje, těžko říct. S touhle přesností si stavitel nemůže troufnout dát Z na to, že lampion by měl být o metr více uvnitř světliny.

Pětka nebyla moc dobře vidět z míst, která se dala na cestě přesně identifikovat. To ji poněkud ztěžovalo. Jinak velmi pěkné, kontrola na objektu, který není vidět.

Šestka mi připadala krásná, bylo třeba identifikovat skalní srázy a nenechat se zmást houfem lampionů na skále (resp. pod špatnou skálou), protože bez popisu ve sloupci G by lampion musel být u paty (správné skály). No, nakonec se ukázalo, že takhle to myšleno nebylo. Prý byl zapomenutý popis "nahoře" a kontrola byla zrušena. Zpětně to jde těžko posoudit, ale se správným popisem by mi kontrola možná tak hezká nepřipadala. :-)
Celkem příspěvků: 2 - Stránek (1): [1]