Celkem příspěvků: 12 - Stránek (2): [1] 2
Autor: pavela
Vloženo: 12. zář. 2008 - 07:54
Předmět: re: re: re: re: GP Silesia 2008
Pokud neudáš nic jen ohyb, tak je to automaticky nahoře jako u kupky.
Pavel
Autor: jana6151
Vloženo: 05. zář. 2008 - 03:27
Předmět: re: re: re: GP Silesia 2008
do jednoho políčka popisu nemůžeš dát současně ohyb a nahoře
(původně jsem kontroly chtěla dát na hrázku)
jana
Autor: Bohous
Vloženo: 05. zář. 2008 - 10:01
Předmět: re: re: re: GP Silesia 2008
Vloženo: 05. zář. 2008 - 09:38
Předmět: re: re: GP Silesia 2008
I každý plot má dvě strany, většinou ale bývá průhledný,což by tento problém v TRail-O řešilo, Osobně jsem se setkal na sprintu s kontrolou, která byla rovněž na ohybu zdi bez udání vniřní-vnější a kdo tam přiběhl z opačné strany, tak měl smůlu a pokud si to uvědomil, tak musel obíhat dokola (cca 150m).
Mám pocit, že podle mapového klíče je pro tuto značku i pojem hrázka a ta má určitě i možnost umístit lampion nahoře. (porovnej to s hnědou mutací této značky - earth wall - zemní zeď?)
Myslím si tedy, že zde měl být upřesněn popis.
Pavel
Vloženo: 20. srp. 2008 - 09:33
Předmět: re: GP Silesia 2008
ko 3 (cituji z TG):
Výsledek zero nesmí nastat tak, že je správný lampion uprostřed kroužku, ale neodpovídá (špatnému) popisu. (TG 13)
A control flag which is correctly placed in accordance with the centre of the circle on the map, but wrongly described, must NOT result in a zero answer.
---
Kdyby byl místo zídky plot, také by někdo uvažoval o tom, že by měl být lampion na plotě?
Když máme v piktogramu ohyb, koho by napadlo, že se jedná o vnější ohyb?
Vloženo: 20. srp. 2008 - 12:11
Předmět: re: re: GP Silesia
Vloženo: 20. srp. 2008 - 11:54
Předmět: re: re: GP Silesia
5 -identifikace jednotlivých viditelných vývratů z cesty
ten ve středu kolečka nebyl z cesty vidět
za jasného dne jsem s tím neměla problém
při pátečním počasí to asi bylo jinak
údolíčko se snažím brát tak, že kde je hnědá čára v mapě, tam je údolíčko
a u té zídky? vnitřní roh?
Vloženo: 20. srp. 2008 - 11:30
Předmět: re: GP Silesia
Takže pozor:
3- pokud je zídka (hrázka) automaticky pata tak liniový objekty vyvýšený nad terén má vždy dvě, na každé straně jednu, (na rozdíl od skály,srázu, meze), takže bych to tak úplně jasně neviděl.
5 - jaký byl tedy klíč k řešení podle stavitelky Jany?
11- vrstevnice nemůže nikdy postihnout úplný začátek a konec údolíčka ve svažitém terénu, vždy je to nějaký kompromis podle intervalu vrstevnic, takže bych to viděl jako jediné možné řešení vzdálenost od potoka. Pokud k řešení vede více možností, musí všechny dávat stejný výsledek.
Vloženo: 19. srp. 2008 - 10:25
Předmět: re: GP Silesia
Vloženo: 19. srp. 2008 - 10:12
Předmět: re: GP Silesia - nejprve způsoby řešení
Ahoj, myslím, že je to hned několik témat. Můj názor ke kontrolám pátek:
1: Určitě je dobré čas od času takovou kontrolu dát, protože to podporuje přesné čtení piktogramů. Osobně jsem ale narazil na nepřesnost v měření vzdáleností, na této mapě nebylo podle mě možné používat vzdálenosti od lineárních objektů. Tím spíš tady, kde se potok ještě chvíli držel cestičky a pak odbočil. Rozhodně ale ne po 10 m (2 mm na mapě). Zídka na druhé straně byla také nepřesně mapovaná. Pro mě jedna z letošních nejpoučnějších kontrol.
3: Souhlas s Janou - implicitně je pata. Spíš je zajímavé použití samotného popisu ohyb ve sl. G popisu. To se týká i k 1. TG praví, že ohyb lze použít jen na přesně určené nepravidelnosti - samozřejmě je otázkou, nakolik přesně šlo ohyb určit. Já jsem udělal stejnou chybu jako u 1. Měřil jsem vzdálenost. Jako kontrolu jsem odhadl polohu s JZ světlinou - tedy ze stejného směru a navíc ještě méně přesnou. Opět jsem se poučil.
5: nešťastná kontrola, možná jen ďábelsky těžká.
10: Osobně jsem se snažil odhadnout rozdíl v porostech - a dokonce se mi to povedlo. Žádnou metodu na kontrolu jsem nevymyslel.
12: Z auta jsem pak ještě 10 minut koukal do lesa a napínal zrak. Myslím, že dobré oči mohly hodně pomoci, ani po té době jsem si nebyl stopro jistý identifikací toho výrazného stromu, natož hranicemi hustníku.
Celkem příspěvků: 12 - Stránek (2): [1] 2
|