Všechny kategorie > Závody > Závody 2011 > Bielsko-Biala
Celkem příspěvků: 7 - Stránek (1): [1]
Autor: pavela
Vloženo: 07. led. 2012 - 11:30
Předmět: re: Bielsko-Biala
Na strákách polského Trailu je film ze závodů v Bielsko-Biala:
http://trail-o.pl/
Zajímavý je nával na startu s davy mládeže.
Sem tam je vidět i něco z terénu.
Autor: tsochor
Vloženo: 19. lis. 2011 - 11:21
Předmět: re: re: re: re: Bielsko-Biala
Omlouvám se že reaguji až se zpožděním.
Mapu v JPG včetně umístění lampiónů jsem dal na web, měla by být tak podrobná, aby to bylo vidět, vyšší rozlišení v JPG mi OCAD neumožňuje udělat.
http://skobhav.webzdarma.cz/wilkowice2011/trail_mapa.jpg
Pozorovací stanoviště tam zakreslené nemám, protože jsme je určovali až při roznášení kontrol před závodem, a ze stejného dúvodu nejsou v mapě vyznačena správná řešení, To si ale můžete najít ve výsledcích.
T. S.
Autor: pavela
Vloženo: 11. lis. 2011 - 08:58
Předmět: re: re: re: Bielsko-Biala
Solution tam v centru viselo na zdi, ale byla tam jen poloha všech lampionů, chybělo rozhodovací stanoviště a nebylo u toho ani napsané správné řešení. Přesto, kdyby to Tomáš Sochor dal i teď na web, mohlo by být zajímavější diskutování.
Autor: DOB7801
Vloženo: 10. lis. 2011 - 07:50
Předmět: re: re: Bielsko-Biala
Veškeré odkazy, co jsem na webu našel, mám ve svém prvním příspěvku, teda na zavodni mapu a fotky z lesa. :/
Autor: Jarmila
Vloženo: 02. lis. 2011 - 02:13
Předmět: re: Bielsko-Biala
Dík za rozbory, ale pro nás ne-účastníky, existují někde mapy,zadání, popř.solutions ?
Autor: pavela
Vloženo: 30. říj. 2011 - 07:16
Předmět: re: Bielsko-Biala
Především bych chtěl ocenit hezký terén, kde by bylo i dost zajímavých tvarů zejména kolem potoka, kdyby se použila menší ekvidistance a tvary domapovaly. Les byl i dostatečně průhledný a snad i cesty pro vozíčkáře nebyly z nejhorších (kromě časovek).
Časovky byly velmi vtipně zvoleny na můstku a nebylo na ně předem vidět.
Bohužel mapa nesla stopy pouhého zvětšení do pětky včetně extrémně zvětšených značek, s tím jsme se ale bohužel letos setkali už vícekrát. Také kolem kontrol byly nepřesnosti a to způsobovalo trochu loterie při řešení.
Osobně mi ale dosti vadil velmi krátký limit 70minut uvedený v pokynech, který neodpovídal směrnicícm. Ke konci jsem už měl časovou tíseň a poslední kontroly odbýval. Na mapě však byl uveden limit 87 minut a tentýž i ve výsledcích 87 minut.
Škoda, že to do pokynů uteklo.
K2- viděl jsem v okolí řadu zajímavých vrstevnicových tvarů, které nebyly v mapě a zrovna tahle kupka nebyla nejvýraznější. Polohově to ale sedělo.
Zjišťuji, že letos mám špatné výsledky zejména na horších mapách a to nejenom u nás v ČR. Stále se mi plete jak bych to mapoval já a těžko toleruji výraznější odlišnosti. Musím to nějak potrénovat.
K3 trochu loterie C-D vrstevnici nebylo od čeho najít
K4 zarazilo mě, že výrazná zeď z drátokamene kolem potoka vůbec nebyla v mapě. Přitom i při pěším OB dosti výrazná překážka. Polohy mimo koryto jsem si nevšímal
K5 zde bylo dilema: Lampion na ohybu potoka, ale jen 3m od vidlice vodotečí, nebo lampion ve správné vzdálenosti mimo ohyb. Volil jsem to první (tvar) bohužel byla správná poloha.
K6 rýha se dala vystopovat podle vzdálenosti od cesty, dva zadní lampiony byly mimo- O Z jsem neuvažoval.
K7 při pohledu od rozhodovacího stanoviště bylo B mimo soutok a A se zdálo spíše blíž k soutoku. Bohužel jsem nepředokládal, že by v tom podrostu to bylo viditelné i odjinud. Šetřil jsem časem.
K8 kontroloval jsem spojnici vidlice s pěšinou - vývrat- střed kroužku bohužel tato cesta ke správnému řešení nevedla. A správné řešení nedal skoro nikdo.
K12 v časové nouzi jsem počítal jen příslušný počet dvoumetrových plotových polí a dostal se ke špatnému řešení. Nechával jsem si rezervu na zbývající kontroly, kde jsem tušil větší problémy.
K13 dle mého náhledu se potok kroutil jinak než byl kreslený v mapě, tipoval jsem zase tvar a opět to bylo špatně
K14 konec pěšiny - spíše průseku- bylo vidět, ale na něm nebyl žádný lampion, takže s trochou štěstí rozhodování mezi dvěma lasmpiony mi nakonec vyšlo.
Autor: DOB7801
Vloženo: 26. říj. 2011 - 09:33
Předmět: Bielsko-Biala
Protože v Polsku moc lidí nebylo, tak zkusim založit vlákno já. Závod měl docela ambice stát se kvalitním poměřením sil závodníků, problémy byly vymyšleny dobře, no kvalita mapy a přesnost roznosu kontrol to lehce pohřbila.
Začalo to časovkama:
T1 - údolíčko v čletitém terénu, chtělo jenom správně se zorientovat. A.
T2 - hliněný sráz, V část. Trochu překvapilo, že střed kolečka byl centrován na střed objektu. A.
T3 - soutok potoků, nebylo co řešit. B
T4 - vrstevnicová kupa, východní pata. Kolečko je centrováno na vrchol kupy, popis říká pata. C je podle popisu jasné, no nesoulad se středem kolečka zamrzí.

K1 - Strom-lavička mezi, A-C. Krásná kontrola, všechny tři v ose, krokováním vyšlo A.
K2 - Kupa, A. Kontrola je na kupě, no z mapy těžko říct, jestli to jediný, co vidím, je ono. Ale dal jsem A.
K3 - nos, SV část, A-D. Mapa nepodrží, chce to dobře tipnout, který z lampionů to asi může být. Přemýšlet se nevyplácí, C je správná volba.
K4 - Úzká bažina, ohyb, A-C. Kontrola je kousíček od cesty, A moc vlevo, C moc vpravo, B sedí. Zkontroluju ještě, zda jsou všechny v bažince a ejhle, B jediné je mimo bažinku! Jasné Z. Bohužel to byla chyba instalátora kontrol, solution říká neoblomně B.
K5 - potok, ohyb, A-C. Mapa je zvláštní, vzdálenostně to trochu nesedí, no v ohuby vypadá, že je A.
K6 - suchá rýha, V konec, A-C. V terénu je rýha tušit, dokonce i A a B, které jsou jasně za očekávaným koncem rýhy podle mapy, vypadají, že v nějaké asi rýze stojí. Pohled z průsečíku osy rýhy a cesty říká, ře v linii objektu jsou všechny tři, rozhoduje se tedy podle vzdálenosti. Moje chyba byla, že jsem se příliš upnul na mapu. C bylo samozřejmě na konci rýhy, jenže rýha dle mapy končila 7.5m od malé pěšinky. Lampion pak byl od tý cestičky daleko dobrých 15m, což mi na vzdálenost cca 20 metrů přišlo jako poměrně jasné Z, když ještě navíc mezi B a C byla díra přesně v místě, kde bych podle mapy lampion čekal.
K7 - větvení meliorací, A-B. A bylo vidět v ose pravého potoka, v ose levého pak obě kontroly. Šlo jen o to, není-li to Z, jinak vcelku jasné A
K8 - meliorace konec, A-C. V lese těžko tušit, kde meliorace v podrostu končí. Spojnice křižovatky a J vývratu (spíš tušeného, než viděného, byl to takový spíš ztrouchnivělý pařez) ukázala na nejvzdálenější lampion od cesty, tedy B. Solution mělo jiný názor.
K9 - větvení meliorace, A-C. Vcelku janá kontrola, objekt byl vidět, větvění při troše štěstí taky.
K10 - konec meliorace, A-C. Tuhle kontrolu bych nedával, protože konec meliorace byl zátoveň začátkem úzké bažiny. Jediným vodítkem byla víceméně jen vzdálenost, která opět ukázala na jiný lampion, než solution.
K11 - plot, A. Moc hezké Z, když kolečko bylo vycentroováno na střed plotu kolem hřiště, no lampion byl z pohledu závodníka nalevo od sloupu (černý křížek), který sám už byl nalevo od středu hřiště.
K12 - meliorace, A-C. Střed kolečka říkal "kousek za sloupem". Ujistil jsem se pohledem z boku, že za sloupem je B a C, z toho C strašně daleko. Jasná kontrola.
K13 - meliorace, větvění, A-C. Taky nebylo moc co řešit, jeden pohled, letmá kontrola z boku a B bylo doma.
K14 - konec cesty, A-C. Tohle byla sportka, zde nesedělo naprosto nic. A bylo tak bokem, že se o něm neuvažovalo. B poměrně blízko cesty, takže jsem se jím taky nezabýval. Tedy C nebo Z. Vrstevnice v mapě k řešení nepomohly, neb to tam chtělo tak půl hodiny intenzivního mapování. Takže co teď? Pro moje nejisté Z nakonec byla úvaha, že K12,13 a 14 jsou téměř v linii. Takže jsem se postavil do osy 12-13 a 14 byla solidně mimo. Solution říká C.

Znova se ukázalo, jak je těžké oproti běžnému závodu postavit dobrý regulérní Trail. Protest nakonec nikdo nedal, přeci jen třeba Míra na kontroly, který já jsem dal blbě, měl jednoznačné vysvětlení. Dokázal se prostě lépe zorientovat nejen na mapě, ale i v systému a podmínkách závodu, takže nejen za bleskové časovky, ale i za první místo si zaslouží gratulaci.
Celkem příspěvků: 7 - Stránek (1): [1]