Celkem příspěvků: 4 - Stránek (1): [1]
Autor: janafi
Vloženo: 06. dub. 2012 - 08:11
Předmět: re: re: Dříteč
Tomáši Tvoje "Zkuste si" je taky super, s dovolením rozešlu našim členům - ne všichni sem chodí..
J
Autor: DOB7801
Vloženo: 06. dub. 2012 - 02:34
Předmět: re: Dříteč
Díky všem za pochvalu!
Ještě jsem si trochu hrál s fotkama a mapou a vyplodil jsem tak fotodokumentaci závodů, možná vhodnou i do sekce "Zkuste si"
http://www.dobruska.cz/kob/trail2012/dokumentace_trail_E1.pdf (31MB)
http://www.dobruska.cz/kob/trail2012/dokumentace_trail_E2.pdf (31MB)
Autor: pavela
Vloženo: 30. bře. 2012 - 09:31
Předmět: re: Dříteč
Skláním se před Lešťou ještě jednou, že stvořil prakticky dokonalou mapu v hezkém a ideálním terénu. Všechny záměrné linie seděly, jen ty půlmetrové vrstevnice byly občas pod běžnou rozlišovací schopnost (nejsme na to zvyklí). Takže všechny kontroly se daly odněkud zaměřit, v mapě byl každý strom i když ve skutečnosti třeba velmi tenký.
Navíc seděly i plnou čárou kreslené hranice sekání jiné výšky trávy.
Dovoluji si jen poznamenat, že k takto vysoko nastavené laťce se už asi nikde nepodaří ani přiblížit. V této mapě a v tomto terénu totiž nebylo vůbec třeba generalizovat. To v žádném dalším terénu nepůjde.
Takže je to specifický terén se specifickými znaky.

janafi napsal:
Budeme si tu zase psát? :-)
S dovolením začnu..

Den 1
T1 jasná
T2 jasná vzápětí po té, co jsem řekla špatnou odpověď..
V rychlosti jsem to řešil na vzdálenost od kamenné zídky a dokonce mi napovídalo, že i lampion byl jako jediný ze tří možných vidět na cestě. Bohužel to bylo špatně, a v solution časovky nejsou, nevím, jak se z toho poučit.
T3 víceméně jasná
T4 nejasná, moc jsem tam neviděla, odhady vzájemného postavení mi moc nejdou
V té spoustě tvarů jsem se nechytal- hádal jsem- špatně.

K1 chvíli jsem přemýšlela, co se počítá do zastavěné plochy, ale naštěstí mi Lešťa pomohl zmapováním stříšky ;-)
K2 od K1 bylo vidět, že je A v linii stromů, od RS, že je A uprostřed, jasné
K3 jasná, už nevím přesně jak jsem ji řešila - přes nějaké záměrné linie. jen se mi pak při ražení připletl do cesty lampion od K4 a orazila jsem si C... bez komentáře
K4 došla jsem na Z,.. už si to ale nepamatuju
K5 už po cestě od K4 přes záměrné linie, blíž nosíku ověření, že leží lampion na ose
K6 byla jsem z nějakého důvodu přesvědčená, že správný lampion má ležet za třetím stromem směrem ke čtvrtému.. podle středu kolečka. Blbě koukám.
K7 počítala stromy, snad desetkrát, furt se mi pletly. to bylo za trest a přišly další
K8 dtto, dokonce si doteď myslím, že jsem se dopočítala správného stromu, ale pak jsem ho při přesunu k RS zaměnila. z vozíku tam bylo hodně blbě vidět, ale dalo se
Tyto dvě kontroly byly zajímavé tím, že rozhodovací stanoviště bylo hodně mimo místo, odkud bylo vše dobře vidět a lampiony měnily dost pořadí.Přecházel jsem tedy s hlavou otočenou zpět.
K9 rychlé Z, lampion mezi stromy, když měl být u "pískoviště"?
K10 podcenila, neřešila moc terén, chyba
MOje jediná chyba v závodě kromě časovek, nevšiml jsem si chytáku s kupkou v pozadí.

K11 tam jsem trávila poměrně dost času přemýšlením, kde má který keř hranici a jestli A je opravdu správně a jestli by tam byl prostor na Z, naštěstí jsem došla k závěru, že ne
K12 tuším že záměrnou linií plus azimut odněkud..? správně
K13 měla být mezi stromy a nebyla, počítala jsem mezi kterými dvěma to má stát a tam prázdno. trošku jsem to počítání proklínala :-)
K14 vcelku jasné Z
K15 když si dal člověk práci poctivě číst piktogramy, tak to bylo jasné, stejně jsem tam chvíli přemýšlela
K16 bylo pěkně vidět z cesty kousek od K15 - správný lampion měl být "mezi kozy" (to se fakt jinak nedalo popsat) :-D
K17 neměla jsem jiné vodítko než řekněme vzdálenost od okraje koruny těch stromů. B a C byly schované za stromy, A jediné vyčnívalo ve správném směru (řešila někde od 2. hustníčku vlevo od RS)
K18 dobře, ale nevím jak..? tentokrát asi štěstí..
K19 tady mě ale opustilo. na tu vzdálenost jsem ani moc nerozsekla, že jsou od sebe vždy ty dva relevantní lampiony tak daleko.. jak jste to tu řešili vy? (18 i 19)
Tyto dvě kontroly považuji za nejnáročnější v závodě, už jenom tím, že směrnice pro stavbu připouští dlouhé vzdálenosti až 200m a tady to bylo skoro 300.18 se mi stále zdála být skoro těsně u skupiny stromů a tedy výrazně mimo, ale zaměřením z různých stran mi vždy vyšlo, že je dobře. 19 viděl jsem, že je v pozadí další pískoviště a to mě hned navedlo k tomu, že je to B. Pomocné měření z několika záměrných linií to potvrdilo.
K20 zase počítání stromů, fuj, ale dobře, C
K21 tady jsem si poctivě ten terén přečetla, takže ok, A

Den 2
K1 doteď jsem přesvědčená o Z :-)) vycházelo mi, že linie tm. zelený hustník - střed kolečka - a dál musí o relativně dost míjet okraj horního pískoviště (bráno z pravé strany hustníku). realita ale byla, že se mi ta linie s hranou písku kryla a domnívala jsem se, že by měl být lampion víc vlevo, třeba o metr a půl? no evidentně blbě..
K2 jasné Z
K3 něco bylo špatně, dala jsem D, ale proč.. mám podezření na záměnu světových stran...
Zde jsem viděl, že kupka je až za kontrolou a zaměřováním se více mén přesvědčoval, že to musí být Z. Asi jsem si to spíše vsugeroval. Škoda, jediná chyba v závodě.
K4 snažila jsem se buzolit od lavičky s tou tabulí, odtamtud ale z mého pohledu nebyl lampion D vidět. Doteď nevím, jak jsem se mezi těma dvěma D-E měla rozhodnout.. Sice jsem se tam z RS (k té lavičce) vrátila a buzolila ještě na ten D lampion, ale buď nejsem přesná, nebo to na buzolení bylo moc blízko sebe.. kudy se mělo dostat ke správnému řešení tady?
Používal jsem záměrné linie přes stromy už z místa K2 nebo přes okraje hustníků a lesíčků mezi K4 a K5 . To vše vycházelo ke správnému řešení.
K3 a K4 byly asi nejtěžší kontroly závodu.
K5 jasná, tam nebylo moc co řešit ale i takovýto problém potěší, že to odsýpá...
K6 řešila už od K5, to bylo pěkně vidět postavní lampionů na těch jednotlivých nosech, pak už jen snaha neztratit pojem, který lampion je který, jak se měnilo jejich postavení cestou k RS
K7 krokovala, chvíli přemýšlela o Z, jestli ten lampion je opravdu na rozhraní a kde je vlastně rozhraní a jak ho mám poznat :-D Tady jsem použil ten velký hustník v louce a od něj byl ten tvar okraje docela jasný.
K8 riskla jsem si rozhodnutí už z RS, přišlo mi to víceméně jasné. za ohybem jsem si už jen ověřila, že jsem si cvakla správně
K9 jasné, tady mi světové strany nedělaly moc problém
K10 jasné Z
K11 jsem myslela, že mě mrskne - zase počítat stromy :-D ale dopočítala se
K12 kvůli téhle kontrole jsem si zajela až za ohyb cesty kousek před K14, abych si ověřila, že potenciálně správný lampion neleží v ose mezi stromy a je to Z (já tušila, že tam je zrada!)
K13 z cesty mezi 12 a 13 byl vidět tvar kupy a kde asi leží lampiony, za ohybem potom linie stromů vedla trochu mimo správný lampion, tak teda B
K14 si moc nepamatuju, myslím, že tam jsem moc času netrávila - bylo jasně vidět dvě pískoviště za sebou a bylo jasné, že je to u špatného
Já i přes svou výšku jsem žádné pískoviště neviděl, protože byly na odvrácené straně kupek, ale vzdálenost od cesty a pár záměrných linií to ověřilo, že je to Z.
K15 spočítat jámy, zjistit světové strany, ok, A
K16 trošku pátrala, který hustník je který, ale ok, B
K17 vzpomněla jsem si na Lenku a její kdysi: no vždyť bys tam přes ten les ten lampion ani nemohla vidět (Itálie druhý den, tuším druhá kontrola) a aplikovala tenhle přístup na trubku, co měla být kdesi za zatáčkou
K18 chvíli mi trvalo, než jsem ten lampion vůbec objevila (a to naštěstí od jiných se mi tam nepletli golfisti), koukala na něj ještě odkudsi za K19, došla k závěru ,že tam nic vyššího moc není, kam by se měl upíchnout a i vzhledem k tomu domku za K18 mi to sedělo.. trochu štěstí..
K19 vrrrrrrrrrrrrrr jsem se nechala nachytat. došlo mi to v okamžiku, kdy jsem míjela tu správnou jámu..
K20 hodně času trávila identifikací jednotlivých porostů, co je vlastně co. blbě viditelné, dost dlouho vůbec hledala všechny lampiony. No ještě že se to zorganizovalo takhle na jaře, bez listí :-D
bylo tam hodně špatně vidět, ale dalo se od místa, kde paseka před cílem se dotýkala cesty se k tomu pročíst a identifikovat hustníky.

T1 hm.. blbě a přitom proč? jen tomu dát trošičku víc soustředění
T2 jasná
T3 jasná hodně rychle, když jsem si hned při příjezdu uvědomila, že to je jediný lampion umístěný u greenu (nebo jak se tomu v golfu říká - té vyholené placce :-D co byla zakreslená černě v mapě. moje nejrychlejší časovka asi vůbec.. nejen tady
T4 jasno víceméně hned, ale v návalu zodpovědnosti jsem to ještě radši chvilku ověřovala
Tady jsem vzal buzolu a zkusil si linii směrem na tabuli a ta mě utvrdila, co je správné.

Moc pěkné to bylo..

Zatím jsem sitraily dělil na dva typy: park a les, ale tady by asi měl být ještě třetí a to golf Lešti. V mapě vše sedělo a vůbec nic nechybělo. Taková mapa se asi jinde už nenajde.
Takže jediný teoretický nedostatek, že zde chyběl problém mapované a nemapované objekty.
Autor: janafi
Vloženo: 27. bře. 2012 - 10:55
Předmět: Dříteč
Budeme si tu zase psát? :-)
S dovolením začnu..

Den 1
T1 jasná
T2 jasná vzápětí po té, co jsem řekla špatnou odpověď..
T3 víceméně jasná
T4 nejasná, moc jsem tam neviděla, odhady vzájemného postavení mi moc nejdou

K1 chvíli jsem přemýšlela, co se počítá do zastavěné plochy, ale naštěstí mi Lešťa pomohl zmapováním stříšky ;-)
K2 od K1 bylo vidět, že je A v linii stromů, od RS, že je A uprostřed, jasné
K3 jasná, už nevím přesně jak jsem ji řešila - přes nějaké záměrné linie. jen se mi pak při ražení připletl do cesty lampion od K4 a orazila jsem si C... bez komentáře
K4 došla jsem na Z,.. už si to ale nepamatuju
K5 už po cestě od K4 přes záměrné linie, blíž nosíku ověření, že leží lampion na ose
K6 byla jsem z nějakého důvodu přesvědčená, že správný lampion má ležet za třetím stromem směrem ke čtvrtému.. podle středu kolečka. Blbě koukám.
K7 počítala stromy, snad desetkrát, furt se mi pletly. to bylo za trest a přišly další
K8 dtto, dokonce si doteď myslím, že jsem se dopočítala správného stromu, ale pak jsem ho při přesunu k RS zaměnila. z vozíku tam bylo hodně blbě vidět, ale dalo se
K9 rychlé Z, lampion mezi stromy, když měl být u "pískoviště"?
K10 podcenila, neřešila moc terén, chyba
K11 tam jsem trávila poměrně dost času přemýšlením, kde má který keř hranici a jestli A je opravdu správně a jestli by tam byl prostor na Z, naštěstí jsem došla k závěru, že ne
K12 tuším že záměrnou linií plus azimut odněkud..? správně
K13 měla být mezi stromy a nebyla, počítala jsem mezi kterými dvěma to má stát a tam prázdno. trošku jsem to počítání proklínala :-)
K14 vcelku jasné Z
K15 když si dal člověk práci poctivě číst piktogramy, tak to bylo jasné, stejně jsem tam chvíli přemýšlela
K16 bylo pěkně vidět z cesty kousek od K15 - správný lampion měl být "mezi kozy" (to se fakt jinak nedalo popsat) :-D
K17 neměla jsem jiné vodítko než řekněme vzdálenost od okraje koruny těch stromů. B a C byly schované za stromy, A jediné vyčnívalo ve správném směru (řešila někde od 2. hustníčku vlevo od RS)
K18 dobře, ale nevím jak..? tentokrát asi štěstí..
K19 tady mě ale opustilo. na tu vzdálenost jsem ani moc nerozsekla, že jsou od sebe vždy ty dva relevantní lampiony tak daleko.. jak jste to tu řešili vy? (18 i 19)
K20 zase počítání stromů, fuj, ale dobře, C
K21 tady jsem si poctivě ten terén přečetla, takže ok, A

Den 2
K1 doteď jsem přesvědčená o Z :-)) vycházelo mi, že linie tm. zelený hustník - střed kolečka - a dál musí o relativně dost míjet okraj horního pískoviště (bráno z pravé strany hustníku). realita ale byla, že se mi ta linie s hranou písku kryla a domnívala jsem se, že by měl být lampion víc vlevo, třeba o metr a půl? no evidentně blbě..
K2 jasné Z
K3 něco bylo špatně, dala jsem D, ale proč.. mám podezření na záměnu světových stran...
K4 snažila jsem se buzolit od lavičky s tou tabulí, odtamtud ale z mého pohledu nebyl lampion D vidět. Doteď nevím, jak jsem se mezi těma dvěma D-E měla rozhodnout.. Sice jsem se tam z RS (k té lavičce) vrátila a buzolila ještě na ten D lampion, ale buď nejsem přesná, nebo to na buzolení bylo moc blízko sebe.. kudy se mělo dostat ke správnému řešení tady?
K5 jasná, tam nebylo moc co řešit
K6 řešila už od K5, to bylo pěkně vidět postavní lampionů na těch jednotlivých nosech, pak už jen snaha neztratit pojem, který lampion je který, jak se měnilo jejich postavení cestou k RS
K7 krokovala, chvíli přemýšlela o Z, jestli ten lampion je opravdu na rozhraní a kde je vlastně rozhraní a jak ho mám poznat :-D
K8 riskla jsem si rozhodnutí už z RS, přišlo mi to víceméně jasné. za ohybem jsem si už jen ověřila, že jsem si cvakla správně
K9 jasné, tady mi světové strany nedělaly moc problém
K10 jasné Z
K11 jsem myslela, že mě mrskne - zase počítat stromy :-D ale dopočítala se
K12 kvůli téhle kontrole jsem si zajela až za ohyb cesty kousek před K14, abych si ověřila, že potenciálně správný lampion neleží v ose mezi stromy a je to Z (já tušila, že tam je zrada!)
K13 z cesty mezi 12 a 13 byl vidět tvar kupy a kde asi leží lampiony, za ohybem potom linie stromů vedla trochu mimo správný lampion, tak teda B
K14 si moc nepamatuju, myslím, že tam jsem moc času netrávila - bylo jasně vidět dvě pískoviště za sebou a bylo jasné, že je to u špatného
K15 spočítat jámy, zjistit světové strany, ok, A
K16 trošku pátrala, který hustník je který, ale ok, B
K17 vzpomněla jsem si na Lenku a její kdysi: no vždyť bys tam přes ten les ten lampion ani nemohla vidět (Itálie druhý den, tuším druhá kontrola) a aplikovala tenhle přístup na trubku, co měla být kdesi za zatáčkou
K18 chvíli mi trvalo, než jsem ten lampion vůbec objevila (a to naštěstí od jiných se mi tam nepletli golfisti), koukala na něj ještě odkudsi za K19, došla k závěru ,že tam nic vyššího moc není, kam by se měl upíchnout a i vzhledem k tomu domku za K18 mi to sedělo.. trochu štěstí..
K19 vrrrrrrrrrrrrrr jsem se nechala nachytat. došlo mi to v okamžiku, kdy jsem míjela tu správnou jámu..
K20 hodně času trávila identifikací jednotlivých porostů, co je vlastně co. blbě viditelné, dost dlouho vůbec hledala všechny lampiony. No ještě že se to zorganizovalo takhle na jaře, bez listí :-D

T1 hm.. blbě a přitom proč? jen tomu dát trošičku víc soustředění
T2 jasná
T3 jasná hodně rychle, když jsem si hned při příjezdu uvědomila, že to je jediný lampion umístěný u greenu (nebo jak se tomu v golfu říká - té vyholené placce :-D co byla zakreslená černě v mapě. moje nejrychlejší časovka asi vůbec.. nejen tady
T4 jasno víceméně hned, ale v návalu zodpovědnosti jsem to ještě radši chvilku ověřovala

Moc pěkné to bylo..


Celkem příspěvků: 4 - Stránek (1): [1]