Všechny kategorie > Závody > Závody 2012 > TempO Bohnice
Celkem příspěvků: 18 - Stránek (2): [1] 2
Autor: Bohous
Vloženo: 18. lis. 2012 - 10:05
Předmět: re: re: TempO Bohnice
Lepší zaškolení rozhodčích bohužel nebylo v daných podmínkách reálné. K11-13 měly vypadat správně tak, že na chodníku mělo být nasprejované místo vozíku (případně židle), což byla moje chyba. Rozhodčí měla pronést toto: "Před tebou je 6 lampionů A, B, C, D, E, F a budou zde tři úlohy. Časový limit je 90 s (podává zorientovanou horní mapu, pod ní zorientované další dvě), začínám měřit čas TEĎ."
Malá poznámnka: IOF sice stanovila pokutu pro TempO 30s, ale to je dobré tak pro reproše. Je mi opravdu líto, že jsem se nerozhodl porušit toto doporučení a že jsem nenastavil u závodu tohoto typu alespoň 45s.
Autor: pa.kuo
Vloženo: 16. lis. 2012 - 02:23
Předmět: re: TempO Bohnice
Chtel bych Bohousovi podekovat za uzasny trailovy zazitek, bylo to supeeer!
Hlavni muj dojem bezprostredne ze zavodu byl silny neodbytny pocit, ze bude strasne tezke vydrzet teseni se do dalsiho Temp-O zavodu, ktery mi snad uz vyjde mnohem mnohem lip nez tento. Rozhodne uz nezapomenu, ze v Temp-O JSOU! Z-etka.

Me dojmy z nekterych kontrol:
2 - Strom tesne u ziveho plotu neni mozne mit v mape jako soucast liniove vegetace, takova generalizace za pouziti neodpovidajici znacky podle me neni pripustna.
7 - Pekna kontrola. Muj nazor je, ze i v Temp-O muze byt takovy "zrout casu", kdy neni snadne rychle srovnat clenite plosne objekty v ruznych vzdalenostech. Treba se nabizelo i rychlejsi reseni - neresit ty plochy, ale spis uhly a vzdalenosti jasnejsich bodu.
9 a 10 - Pro me nejzajimavejsi kontroly zavodu (bohuzel jsem se nedostal vcas k rybniku, tak mam omezene srovnani), echt TempOve ulohy. Urcite sly resit nekolika ruznymi postupy, samozrejme ruzne rychlymi. Po zjisteni, ze mapovaneho je toho pomerne malo, jsem se soustredil na trafacku a plot. I K10 jsem resil podle pozice lampionu vzhledem k trafacce.
12 a 13 - Chyba rozhodci, srovnejte napriklad fotky: http://www.skvpraha.org/typo3temp/pics/c311457a80.jpg a http://www.skvpraha.org/typo3temp/pics/6b8c2c00d7.jpg. No chtel bych ji verit, ze aspon zidli davala plus minus 10 cm porad na stejne misto. Hodne jsem premyslel, jestli je pripustne, kdyz sice vsechny lampiony vyklonenim na jednu a na druhou stranu postupne vidim, ale ne zaroven. Pokud to pripustne je a rozhodci dokaze udrzet naprosto stejnou pozici stanoviste, pak je to zajimava neotrela uloha - mne to tak nakonec prislo.

Jeste drobna poznamka: U kontrol 11-13 jsem provedl hloupy kiks, ze jsem neudrzel v hlave, ze me tam cekaji 3 ulohy a cekal jen 2. Po druhe uloze jsem neotocil karticku na treti list, zustal jsem chvili sedet. Kdyz jsem se zacal zvedat, rozhodci me upozornila, ze je tam jeste treti uloha. Rikal jsem si, ze me mozna upozornit nemela, proste drsne zapsat do prukazky "bez odpovedi" a cas 60. Takhle jsem ztratil jen asi 5-10 vterin (a koncentraci). Resi to nejak predpisy? Je napriklad mozne (vhodne) uvest pocet uloh na titulni karticku stanoviste, o jejiz sikovnosti uz tu psal Libor v souvislosti s otacenim karticek vzhuru nohama? Mimochodem Tomas Vopalensky (neorientak, poprve na trail-o) si otocil karticky vzhuru nohama myslim na 3 stanovistich z 6, ktere absolvoval.
Autor: Bohous
Vloženo: 16. lis. 2012 - 02:39
Předmět: re: TempO Bohnice - klastr 6
Standardní TempO mívá většinou 6 lampionů a tři otázky, já jsem to zvládl postavit pouze tady a docela mě mrzelo, že to tak bylo. Bohužel to chtělo přesněji vymezit umístění židle. Mimochodem, zelená tečka byl v jednom případě strom, ve druhém keř. Ale na to nebyly potřeba brýle na dálku, stačilo se podívat na piktogram.
Autor: Bohous
Vloženo: 16. lis. 2012 - 02:35
Předmět: re: re: TempO Bohnice - klastr 3
Souhlasím s tím, že 6 byla těžká kontrola, pokud chtěl mít člověk stoprocentní jistotu.
Autor: Bohous
Vloženo: 16. lis. 2012 - 02:30
Předmět: re: TempO Bohnice - klastr 8
Jo, roznos 15 považuju za malér. Tam někde sice ve sprintu kontrola byla, ale jak bude jednou vidět, až Libor šoupne fotky ze stavby do trenažéru, přesná pozice je o něco jižněji. Zajímavé je, že chybu udělali téměř pouze závodníci na chvostu výsledkové listiny.
Autor: Bohous
Vloženo: 16. lis. 2012 - 02:22
Předmět: re: TempO Bohnice
K průkazkám: Samozřejmě, že vzor je třeba vždycky upravit. Bohuže při jedné takové noční práci vypadly Zetka, nicméně jak rozhodčí, tak závodníci informaci o Zetkách dostali. Mimochodem, řešili jsme fakt, že na klubové tiskárně při tisku z Excelu nebyly vidět písmenka vůbec.
Autor: Bohous
Vloženo: 16. lis. 2012 - 02:20
Předmět: re: TempO Bohnice - klastr 4
Semiopen byl posázenej drobnejma smrčkama, takže byl imho z těch porostů asi nejjasnější.
Autor: Bohous
Vloženo: 16. lis. 2012 - 02:17
Předmět: re: TempO Bohnice - klastr 1
Ad 2 - falešný strom byl mapovaný jako součást hustníku, neboť se ho prakticky dotýkal. Toto bych mapaři nevytýkal. Uznávám, že to bylo na hranici řešitelnosti v daném čase, pokud sis nevzal směr do busoly.
Autor: LenkaForstova
Vloženo: 15. lis. 2012 - 08:53
Předmět: re: TempO Bohnice - klastr 3
Ohledně kontroly číslo 6 (stromy na břehu rybníka) máme doma spor. Mně připadala velmi těžka, Libor říká - pohoda. Většinu času tohoto klastru jsem strávila tím, že jsem přiřazovala stromy. Nebylo mi jasné, které stromy jsou ještě součástí bílého fleku a které jsou malé a nemapované. Poté co jsem odpověděla, jsem si ještě nechala mapu a zkoušela dořešit kontrolu v klidu a přesto jsem nenabyla jistotu, že jsem odpověděla dobře.
Autor: LiborForst
Vloženo: 14. lis. 2012 - 11:01
Předmět: TempO Bohnice - klastr 8
Jedina roznosova chyba a malicka vytka k mape.
15 - I pri TempO zavodech je treba stavet kontroly velmi presne. Zavodnik sice nema tolik casu na nalezeni chyb, ale nejaky cas preci jen ma. Kontrola mela dle mapy stat jizneji, nez elektricky rozvadec u pesinky, ale v terenu stala naopak severneji. Zda se, ze pesinku jsme nevideli nejen my, ale ani roznasec. A netrapilo ho to. Je smutne, ze tuhle disbalanci jsem i na dalku a bez brejli poznal, takze lampion A jsem hned vyloucil. A pak uz byla jen volba B/Z. Poucka rika, ze v takovem pripade ma prednost pismenko a ja se ukecal. A s tim souvisi ta vytka k mape. Asi by bylo vhodne prerusit znacku poledniku, ktera skoro prekryva znacku hustniku pred pesinkou. Ja jsem hustnik v terenu videl, chtel jsem se podle nej srovnat, ale v mape jsem ho nenasel... :-(
16 - Stupidni chyba. Ano, nemel jsem brejle, takze jsem nedokazal poznat, kde vlastne lampion C stoji. Bylo jasne, ze to je budto on nebo nic, ale mne se na tu dalku zdalo, ze nestoji na spravne strane spravneho hustniku, ale na nespravne strane nespravneho hustniku (toho vzdalenejsiho, vychodnejsiho). Melo mi ale byt jasne, ze vdalenost techto dvou bodu v terenu musi byt par decimetru a na to by Bohous Zetko nestavel.
Celkem příspěvků: 18 - Stránek (2): [1] 2