Všechny kategorie > Závody > Závody 2014 > Dunajská buzola
Celkem příspěvků: 3 - Stránek (1): [1]
Autor: JanoFu
Vloženo: 08. zář. 2014 - 10:20
Předmět: re: Dunajská buzola
Dúfame, že Vaša cesta k nám nebola márna a že naše úsilie venované týmto dvojpretekom nevyšlo nazmar. Asi sme naozaj mali trochu problém so severom, asi bol nejakých pár stupňov mimo a preto asi občas buzola trochu zlobila :-) Ešte raz ďakujeme za Vašu účasť a teraz sa už tešíme s bratom na našu mesačnú cestu za skúsenosťami po TRAIL-O pretekoch (Poľsko, Maďarsko, Chorvátsko), ktorú zavŕšime u Vás v októbri. Určite sa niekde uvidíme.
Autor: Bohous
Vloženo: 08. zář. 2014 - 09:54
Předmět: re: Dunajská buzola
Měl jsem včera celou cestu zpět na analýzu chyb. 4x jsem použil metodu, která nebyla vhodná (směry u 7, 17, 22 a vzdálenost u 5), jednou mi prostě povolily nervy (20) a nedopřemýšlel jsem do konce.
Při sebezpytu mě napadlo, že u kontrol 13 a 16 mi směrové nepřesnosti tak nevadily. Proč jsem tedy někde "podlehl zetkování" a někde ne? Hledal jsem totiž, kdy konečně přijde nějaká zákeřnost. Ale ona tam nebyla. Mapa měla nejspíš nějaký problém se směry, ale celkem konzistentní a pokud by člověk četl terén a nechal zastrčenou busolu, chyba tam být nemusela. Bratři Furuczové mají můj obdiv a omluvu, že jsem je při řešení trochu podcenil a čekal jsem někde nějakou špatnost, při počtu 30 kontrol není jednoduché udržet kvalitu a jim se to podařilo.
Autor: janafi
Vloženo: 07. zář. 2014 - 10:13
Předmět: Dunajská buzola
Mě se ty závody líbily - kluci slovenský díky, tak plná euforie a ve snaze udržet aspoň část z těch 30 kontrol v paměti píšu rozbor už teď. A pak padnu... Jen lehká připomínka - ten písek je fakt mazec. Myslela jsem si, po Oringenu, že ho dlouho neuvidím. A ha! Člověk vleze na Slovensko a už se zase boří. Pavel si to moc "užil" :-) A Bohouš s Mirkem a Jarkou mají můj obdiv - jeli to sami..

K1 mi přišla taková lehce rozehřívací a vlastně celkem jednoduchá. Namečovat stromy, houští, vývraty, posoudit vzdálenost strom u cesty-vývrat(y)-strom v dáli - Z

K2 po mečovačce u jedničky vcelku jasné C

K3 jasné, ne? namečováno už od K1/2, správná strana vývratu, co jiného než ... jenže tady si páni kluci připravili chytáček a mě teda dostali. Nedávno a myslím, že i s nimi, jsme posuny lampionu vůči objektu v pozadí řešili... moc pěkné Z

K4 kupky se daly dobře dohledat, vzdálenost od cesty a od stromu u cesty vedla k jasnému Z

K5 další moje chyba. Tři jasné "zahrabané" vývraty = kupky. OK. Ale - vlevo od levého vývratu jsem si našla ještě jednu kupku v terénu, podobně velkou, pěkně v řadě, ale bez vývratu. Ha! ten úplně pravý vývrat není kupka ale cosi nemapovaného! Záměrka přes "můj" lampion B (ten na levé kupce) mi vedla přes vývrat uprostřed světliny lehce doleva od hustníků úplně vzadu... pozice úplně pravého vývratu/kupky, byla podle mě téměř na úrovni bílého fleku a vývratu u něj => pro mě vodítko k tomu, že je to opravdu falešná kupka => šoupla jsem se doleva a vybrala levý lampion. špatně.

K6 vyřešeno už někde od RS K3 nebo tam někde. B.

K7 Ze směru příchodu bylo jasné, které lampiony jsou v ose. Takže teď který z nich je ten prostřední. Měřila nejdřív z rozhraní světliny a lesa. Vycházelo spíš na C (levý lampion z těch tří v ose). Ale - od pohledu bez měření mi to přišlo moc vlevo.. a uvědomila jsem si, že nestojím kolmo na osu. Popošla jsem si ještě víc po pěšině do lesa a odtamtud - podle mě z lepšího úhlu - sedělo krásně D.

K8 Jámy/jamky byly dobře vidět, myslím, že celkem jednoduchá kontrola

K9 Přední jáma s lampionem byla jasná v mapě i terénu, zadní jáma se dala spíš tušit. Podle pozice přední jámy a vztahu k té zadní jsem usoudila, že lampion zadní sedí v jámě, ale tak někde uprostřed, že by měl být vůči ose přední jámy víc vpravo. A vyzetkovala jsem ji. Špatně - mělo to být B.

K10 v mapě mi neseděl bílý flek u cesty - v mapě měl být za hustníkem dál ve světlině, v reálu seděl skoro na cestě. Tak jsem ho zignorovala. Co ale dál? Pak jsem se přesvědčila, že lampion by měl být dál - jak ve vztahu k porostu vlevo od světliny, tak by měl být i za "hranou" a trochu spadlý oproti části světliny, kterou jsem viděla. Z.

K11 od RS jsem si nebyla vůbec jistá, ale popošla jsem si k jamce od K8 a odtamtud byl za a/ vidět docela pěkně tvar údolíčka a za b/ sedělo to směrově i vůči té jamce K8 u cesty.

K12 Pro mě trochu problém číst ten relativně plochý terén bez extra výrazných tvarů. Trávila jsem tam trochu víc času snahou namečovat si vrstevky, ale přiznám se bez mučení, moc mi to nešlo. Nakonec jsem se ukecala, že vidím co vidím a dala správně A. Trochu štěstí řekla bych.

K13 na první, polohově vůči záměrce hustí vedle světliny a stromu za zády, jsem se přikláněla k B. to bylo ale už fakt hodně daleko a viditelně v lese. Pak jsem se snažila vykoukat tu světlinu podle korun (přes zarostlý kopeček do ní jinak vidět ze sedu nebylo) a podle korun to celkem sedlo na A, takže jsem zignorovala záměrku a věřila světlině.

K14 mi zabrala nejvíc času v téhle části závodu. Podobně jako na K12 jsem se nemohla furt trefit do tvarů. Po fakt dlouhé době a vlastně až na cestě zpátky od K15 mi to sedlo. D.

K15 příjemný chytáček, takový "oddychový" :-) hustník u rozhraní, těsně za ním dvě obliny světliny, na nich lampiony. Ale ta správná světlina byla vidět dál.. Z.

K16 záměrka bílý flek před lampionem - zelený flek za ním, lampion byl trochu "spadlý" pod hranu - A

K17 vykoukala jsem si jámu, lampion seděl. ještě ověřila vzdálenost od cesty, pro jistotu - podle dalších jam v dohledu (že nekoukám úplně jinam). D

K18 ta mi přišla zase taková triviální. vykoukala jsem si ji z cesty před RS. Byl vidět plechový domeček v pozadí, od něj se daly odpočítat stromky a který je mapovaný samostatně a který jako součást fleků. na RS jen ověřeno, že správné písmeno je B.

TK 1-2 obě mi přišly celkem jednoduché, až mě mrzí, kolik času jsem jim dala. :-) Pro mě prvotní vodítko pro směry byly dva stromky nejblíž k cestě, od těch jsem se odpíchla a směrovala se. u TK 2 jsem jen už řešila, jestli hledám kontrolu za "rohem" hustníku nebo na přední straně. Zetka tu naštěstí nehrozila, jinak by to bylo na dýl.

K20 strávila jsem na ní nejvíc času ze všech. Nemohla jsem se furt dopočítat stromků, až snad od druhého průseku jsem uvěřila tomu, že lampion je tam kde má být. A

K21 při příchodu celkem pěkné - stromek - dvojstromek - stromek před.. správná strana dvojstromku - A.
uvědomila si, že jsem vynechala 19.. řešila až při návratu k časovce.

K22 průseky - při pohledu čelně do průseku "pocit", že lampion stojí tam kde má. Vpravo světlinka - měla by být blíž k cestě než je od ní ke křížení průseků - v čelním pohledu si ale nevěřím.. vykoukala jsem si tam i cosi, co by se dalo považovat za začátek průseku přibíhajícího zprava... popošla jsem po cestě k dalšímu rovnoběžnému průseku a naměřila azimut - sedělo - A.

K23 to houští a stromky mě začínaly štvát. Tuhle kontrolu si moc nepamatuju, myslím, že jsem si zleva našla dvojstromek, předsazený stromek, vpravo od dvojstromku správný stromek, A.

K24 o stromkách se mi bude dneska zdát. Tahle byla ale celkem jednoduchá. Obr hustí tam bylo jediný, správný stromek měl být od něj dál (a správný strom jsem si našla), lampion ale seděl moooc blízko. Z

K25 zase mečovačka, ale už jsem tomu systému docela rozuměla, nedalo mi to tolik práce.

K19 hledat ji na počátku všeho, tak mám asi trochu víc práce. Po mečovačce na K20 jsem už ale měla celkem jasno, co je co. Z.

K26 - haha, mezi stromky? V tom porostu to znělo trochu jako vtip :-) Identifikovala jsem si ale správný shluk stromků a lampion uvnitř – A.

K27 – myslela jsem si, že jáma na mapě je centrovaná podle špičky véčka, do těžiště jámy v reálu. Prý ne. Tak ok, jsem zase chytřejší. Naštěstí jsem tuhle teorii vytěsnila a řešila podle porostů, které podle mě seděly v celé té oblasti dobře. A

K28 – jasné Z, skoro takové, školní :-)

K29 – Dívala jsem se na to zešikma, pak ještě víc na kolmo, sedlo mi to, A.

K30 – pozorovala jsem to ze šikma a vykoukala jsem si jednotlivé stromky. Z. Trošku mi dělaly hlavu ty pidi borovice, co čouhaly nepatrně z trávy před všema těma zelenýma flekama, ale nakonec jsem usoudila, že v mapě vůbec nejsou – i ve vztahu k velkému zelenému houští za správnými stromky už ty mrňousové byli moc předsazení.
Celkem příspěvků: 3 - Stránek (1): [1]