Celkem příspěvků: 4 - Stránek (1): [1]
Autor: dusanf
Vloženo: 07. srp. 2014 - 08:23
Předmět: re: re: GPS TempO
Musíš pridať v rýchlosti :-)
Ináč tuším mame po prvý krát v histórii každý úplne iné chyby. Ja som doplatil na odhad vzdialenosti 3k (falošná kôpka) a 8k (falošné údolie).
Autor: JanoFu
Vloženo: 06. srp. 2014 - 10:34
Předmět: re: GPS TempO
Základom úspechu bolo vzdať v polovičke 5. etapu a dokráčať ju chôdzou, a tak mi zvýšila mozgová kapacita aj na TempO preteky :-). Prvé stanovisko bolo fajn, keďže K1 som si všimol už cestou k stoličke a keďže bola v plytkej priehlbni, nemusel som riešiť filozofickú úvahu, či kontrola môže byť vidieť a zlhať ako deň predtým na K8. Existencia dáždniku by to asi sťažila. K2 bola o pochopení, že ryha začína ďalej. K3 som dával s radosťou zetko, lebo vzdialenostne mi bolo jasné, že to musí byť omnoho ďalej. Z druhého stanoviska si pamätám akurát poslednú kontrolu, keď som na základe vzdialenosti dával opäť jasné zetko. Na treťom stanovisku som chyboval na K7, keď som si vizuálne myslel, že to nemôže byť až ten krajný lampión. Druhá kontrola jasné zetko, keď už tretíkrát dobre odhadujem vzdialenosť a že to malé údolie nie je v mape. Zatiaľ veľmi dobrý pocit. Prichádza štvrté stanovisko, kde 1x zlyháva môj odhad vzdialenosti, keď sám seba presvedčím, že ten zrázik musí byť viac vpravo a nevidím ho cez trávu. Samozrejme okamžite po svojej odpovedi viem, že som urobil chybu. Zvyšok fajn, keď sa snažím nekomplikovať jednovrstevnicový hrebienok. Na zrušenom stanovisku si akurát pamätám, že mi vadila zle (prvý pocit) otočená mapa, ale potom som si spomenul na pravidlo, že mapa sa orientuje medzi krajné lampióny a ten ľavý bol úplne vľavo, aj keď na 200 stupňové finálové TempO z MS v Taliansku to má ďaleko :-) Pri šiestom stanovisku som sa ešte pred ukazovaním lampiónov zafixoval na cestu, že to bude môj záchytný bod, a preto som s ľahkým úsmevom dával zetko. Svetlinke som uveril (slniečko ľahko presvitalo) vzdialenostne aj smerovo. Posledné stanovisko sa odvíjalo od predošlej svetlinky, ak bola predošlá správna, tak aj druhá musí byť správna. Koniec a dostavuje sa veľmi dobrý pocit, trochu skazený zbytočnou chybou na zráziku. Výsledky potešia ešte viac, že to bude tak dobré som nečakal. Škoda tých 45 sekúnd, mohol som poraziť brata :-)
Autor: MagdaK
Vloženo: 05. srp. 2014 - 07:48
Předmět: re: GPS TempO
U K1 by mě tedy zajímalo, zda byl popis okraj prohlubně nebo ne. Protože jsem na svou rychlou úvahu - prohlubeň za svahem, to by lampion neměl být vidět - takže Z, byla docela pyšná, teda až do výsledků...
K ostatním kontrolám nemám moc co říci, protože při tempu provádím reset po každém stanovišti Snad jen to, že mě trochu vyvedlo z míry natáčení jednotlivých map v sadě.

Jinak díky stavitelům za pěknou sérii závodů.
Autor: pa.kuo
Vloženo: 05. srp. 2014 - 05:26
Předmět: GPS TempO
Protoze mam radsi tempO nez klasiku, rozhodl jsem se podekovat Jane za usporadani vikendovych zavodu zrovna v tomto vlakne. Uz mam take zkusenost s usporadanim tri trailovych zavodu po sobe, takze si zvlast cenim, ze jsi do toho, Jano, opet sla. V pesim orienatku mam po absolvani nekolika zavodu rychle po sobe postupne cim dal horsi pocity, v trail-o to zatim byva vetsinou naopak! :-) Rad vzpominam na petietapove zavody pred dvema roky, to byla poradna naloz skvelych zazitku.

K1-3: Zacal jsem pomerne zostra za 13 s. Uspechal jsem to, ale zpetne si rikam, ze vubec ne zbytecne. Vubec jsem nekoukal na popis K1, doted nevim, jestli byla prohluben bez popisu nebo na okraji. Ale zrejme se to ani resit nemelo. S K2 jsem si nebyl jisty ani kdyz jsem ji obhlizel po zavode primo v terenu. S K3 jsem byl hotovy asi za vterinu, samozrejme spatne. Ale u K3 si rikam, ze by mi mozna ani 30 vterin nopomohlo k spravnemu reseni.

K4-6: Tady jsem naopak do mapy cumel moc dlouho. Bylo to tim, ze jsem vubec necekal, ze v mape uvidim takovyhle tvar vykresleny vrstevnici a od prekvapeni k precteni terenu ubehla spousta casu. Nakonec se mi to podarilo precist aspon spravne, ac pomalu.

K7-8: Taky az moc vahani, nad obema kontrolami. Strana se mi vykoukavala dost tezko, no nakonec na ni bylo dost chyb. U udolicka jsem Z spis jen strilel, ale zurive opichane pidiudolicko a za nim naznak mnohem vetsiho udolicka me proste k teto strelbe navedl. Jinak jsem zaslechl utrzek Liborova rozhovoru s Mirou o teto kontrole a s Liborem nemuzu souhlasit. Takove pidiudolicko neni nutne do mapy kreslit, ani sebemensi vlnkou. V tom proste spociva generalizace, ta se tyka i meritka 1:5000.

K9-11: Propadak zavodu, tady jsem si to "prohral". K9 mi nesedi pozicne, E a F vyrazuji, protoze jsou na urovni zadniho svahu, ucko je v mape spis na urovni predniho. V terenu nic takoveho nevidim, asi je to schovane v odvracene strane svahu, i kdyz to ma byt az pod vrstevnici, palim Z. Skoda, ze ten tvar nebyl v terenu o neco lepe citelny, treba posunutim rozhodovaciho stanoviste. Volbu mezi B a C na hrbitku jsem si vlastne asi podelal uz posunutim/nesedicim umistenim kameneho ucka do terenu. Ani s odstupem mi neni moc jasne, jak se to melo dostatecne rychle vyresit, kdyz byl tvar kresleny jen jednou vrstevnici a spatne se odhadovalo, v jake vysce ta vrstevnice bezi.

K12-14: Tady jsem byl s vyresenim i s casem celkem spokojeny. Delsi cas mi zabrala dira nez ryha. Premyslel jsem, jestli D neni v mensi jame a vetsi prohluben nezacina az u E. nakonec jsem spravne usoudil, ze mensi jama neni videt. Ke stejnemu reseni jako ze zidle jsem pak dosel i kdyz jsem se podival primo do terenu. Mensi ryha nemela potrebnou hloubku po cele delce a konec hodne rozplizly, ale ze konci u F a vetvi se u B jsem nijak moc nevahal. Reseni me samozrejme prekvapilo. Zamerna linie v tempO? - Na to preci neni cas! Tedy ano, pouzil jsem ji jednou nebo dvakrat, ale to jsem byl v mnohem vetsi nouzi.

K15-16: Rychle tipuji, ze cesta je vic vpravo. Pak nejakou dobu koukam, jestli neuvidim druhou svetlinku, moc by se hodila.

K17-18: Tady naopak rychle poznam, ze tohle je ta druha svetlinka a prvni uz videt nepotrebuji.


Celkove to hodonotim jako zajimave tempO v super terenu. Diky za moznost si zazavodit.
Byl to mix rychlych tempOvych kontrol s obcasnymi odbockami k spise trailovym, ktere rychle spravne resit moc nesly.
Vadilo mi nataceni map ke kazde uloze zvlast, mapy na jednom stanovisti maji byt natoceny vsechny stejne. Mozna jsem mel dokazat toho vyuzit (natacet se ke spravne kontrole podle zmeny natoceni mapy :-) Ale pro me to byl jen nezvyk, ktery me docela rusil.
Urcite slo postavit vsude po 4 ulohach a 28 kontrol by prineslo kvalitnejsi soutezeni, ale dik moc i za tech 18 kontrol.
Celkem příspěvků: 4 - Stránek (1): [1]