Všechny kategorie > Závody > Závody 2014 > Májové TempO
Celkem příspěvků: 13 - Stránek (2): [1] 2
Autor: LenkaForstova
Vloženo: 04. kvě. 2014 - 05:30
Předmět: re: re: Májové TempO
Stanoviště společné s náborem.
pa.kuo napsal:

8.1 Jak byly stromy umístěné ve zpevněné ploše a hezky nasměrované do pohledu od židle, tak to bylo jasné, který je který a že nejsou všechny vidět. Buď by jich muselo být víc nebo by nesměly být v jedné lajně nebo by to ještě něco jiného muselo nějak narušit.

Demonstrace, že je potřeba počítat do tří a nestačí vzít první zleva.

pa.kuo napsal:

8.2 Misžblept, ale chtěl jsem říct D, takže bych si nepomohl. Špatně jsem vykoukal cestu a okraj zpevněného. Neviděl jsem ani ten roh porostu.

Prořízka krátce před závodem úplně změnila hustník na jehož rohu kontrola stála. Původně tmavě zelený neproniknutelný hustník byl nyní při zemi poměrně řídký a husté byly až větve od určité výšky. Lampion původně stál u hustého křoví a nyní pouze pod hustými větvemi. Nicméně v obou případech bylo klíčové určit dobře ústí cesty a lampion stál na jeho zadním rohu. Matoucí bylo, že větve hustníku moc dobře vidět nebylo, ale v mapě byl hustníkem vyplněn celý roh a bylo potřeba uvěřit, že mám správný roh.

pa.kuo napsal:

8.3 Z jsem neřešil a když už mi vypadlo D (měl jsem ho v hlavě posunuté do A), moc možností nezbývalo.

Lampion D stál mezi hustníkem a lampou. Lampa se daleko více nabízela ve směru pohledu z RS než správný strom. Z lampy byla vidět jen spodní část, takže při povrchním rychlém pohledu si mohl závodník vsugerovat, že vidí strom. Několik závodníků zřejmě jejich podvědomí zradilo.

pa.kuo napsal:

8.4 No comment, výplňovka.

Bleskovka s kontrolou popisků.
Autor: LenkaForstova
Vloženo: 04. kvě. 2014 - 04:39
Předmět: re: re: Májové TempO
pa.kuo napsal:

7.1 Byl jsem rozhozený z předchozího stanoviště a trvalo mi než jsem vykoukal střed kolečka a v kombinaci s popisem určil, kde to má být. Tenhle typ úlohy (krátká část linie mezi dvěma rohy) je pro mě peklo, vykoukat dobře střed kolečka a ještě případně dokombinovat s popisem správnou stranu linie.

To měla být úloha na otáčení popisků. Koukalo se na jih a rohy byly hodně blízko sebe, takže pouhý střed kolečka byl nedostačující. Osobně tento typ úloh nesnáším. Ale je to přesně ten typ úloh, které trénuji před důležitými závody.

pa.kuo napsal:

7.2 a 7.3 Dvojchyba. No tady bych si dovolil říct, že vynucená stavitelem. Myslel jsem si, že lampion stojí u konce zábradlí u živého plotu. Pro mě už za hranou, co šlo ze židle rozeznat (ohyb vs. konec zábradlí u živého plotu a kde vlastně stojí lampion). U klasiky s možností pohybu vůči zábradlí bych s tím problém neměl, na tempO mi to nepřišlo vhodné. No kdybych to trefil správně, tak je to možná na hraně

Podobná úloha byla při tempu na MS ve Skotsku. Tam to byl lampion předsunutý před kámen. Ale tady mohlo/mělo pomoci zábradlí. Při zapichování lampionu jsem si s polohou pečlivě pohrála, aby lampion byl dostatečně v rohu a přitom, aby bylo jasně vidět, že je vpravo od zábradlí. Pozice napravo od zábradlí nevyhovovala popisku severní konec živého plotu. Sever nebyl směrem k RS, ale ještě o kus doleva.
7.3 byla na rozhození závodníka a uvědomění si chyby. Uznávám, že nebylo snadno rozpoznatelné, zda lampion sedí těsně za zábradlím nebo kus od něj. Pokud odsazení nelze poznat, stavitel by neměl chytat závodníky na něčem, co nelze z RS poznat a závodník musí občas zkrátka důvěřovat, že stavitel pokušení nepodlehne. Pokud podlehne stavitel, měl by zakročit advisor.

Zkoumala jsem dodatečně Liborovy fotky, které dělal ze židle na RS. Bylo vidět, že levé zábradlíčko pokračuje ještě kus za lampionem a tudíž lampion nesedí na jeho konci. Pokud by seděl odsazený od rohu, ale ne na konci, tak by se odchylka nevešla do avizované třímetrové Zero tolerance.

pa.kuo napsal:

7.4 To mi přišlo, že se moc nedalo poplést, vše krásně zřetelné. Naštěstí, po předchozí hrůze.

Odlehčená čtvrtá úloha i když tady nešlo o "bleskovku". K zmatení posloužila hustší část bílého lesa u které stál lampion C.
Autor: LenkaForstova
Vloženo: 04. kvě. 2014 - 02:26
Předmět: re: re: Májové TempO
I tady přiznávám inspiraci cizí myšlenkou. Druhý den na golfáči v Dřítči byly časovky na konci založené na neviditelnosti jednoho ze dvou oblouků asfaltky. Lešťa mě tam totálně dostal a já jsem zazdila do té doby čistý závod.

pa.kuo napsal:

6.1 Neviditelná smyčka mě paralyzovala. Nebyl jsem schopný hledat rychle náhradní záchytné body. Neschopnost rychle reagovat mě srazila ještě víc do kolen. Snažil jsem se použít hřiště, ale blbě. Opět vlastně nevím, jak přesně chyba vznikla.

Řešením měla být zpevněná plocha vycházející z "neviditelné" smyčky a cestička táhnoucí se napříč ve směru od RS. U 6.1 ještě měly být nápovědou dva poměrně výrazné hustníky ve směru pohledu za kolečkem. Moc hezky byla z RS vidět i studna, která byla v mapě těsně za hranicí kolečka. Ale chápu, že nelze předpokládat, že studna bude takhle hezky vidět a tak se ji v časovém presu nebudu snažit hledat. Navíc rozdíl mezi zelenou a modrou barvou byl mizerný.

pa.kuo napsal:

6.2 Pěšinku jsem sice viděl, ale špatně jsem odhadl vzdálenost a ohyb jsem zaměnil za konec. Pitomá chyba, Lenka mě tady dostala. A bohužel mě navíc zbourala pro zbytek závodu, chyba mi došla ihned a od té doby už jsem se špatně koncentroval.

Kontrola s jarem nabrala grády. Na konci dubna byly oba hustníčky (lampiony D a F) před "kolmou" cestou za hřištěm velmi dobře rozlišitelné od pozadí i okolí. S postupem jara se za nimi vytvořila zelená hradba se kterou splynuly. Nicméně takovou neúspěšnost jsem opravdu nečekala. Vyloučit lampion F měla především kupka a i vzdálenost od paneláku v pozadí. Ze Z mě podezřívali jen méně zkušení závodníci, na tu dálku bych Z fakt nedala.

pa.kuo napsal:

6.3 Jakkoliv jsem měl stanoviště špatně namapované, tady jsem nezaváhal a nějak zázračně to trefil. Taky už mi možná postupně docházelo, co kde vlastně je.

Správná tyč byla sice tenká, ale dobře viditelná, pokud se závodník díval správným směrem. Ale i kdyby ne, tak pomoci měly vrstevnice - tyč stála na začátku svahu, zatímco koš byl ještě daleko v rovině.

pa.kuo napsal:

6.4 Tohle bylo pro mě B/C rozhodování. A hodně dlouhé. Dokonce jsem i přiložil hranu buzoly na linii roh paneláku - kontrola a koukal na stromky ve směru k B a k C a přiřazoval k těm v mapě. Ale nic jsem z toho rychle nevykoukal (však to tedy také není žádné tempOvé řešení) a práskl jsem to blbě.

Jsem přesvědčená, že v TempO by se mělo skládat především z objektových kontrol, ale občas nějakou polohovku pro vyspělejší závodníky je dobré zařadit. Záměrně byla kontrola umístěná tak, aby obvod kolečka vyšel na konec kupy a bylo proto snadné rychle určit vzdálenost od hrany. Falešný lampion byl skoro o polovinu blíže. Velkou naší chybou zde byl chybějící popisek východní část, která mohla někoho svést k odpovědi Z. Moc by mě zajímalo z jakého důvodu byla ta Z na této kontrole. Všem, kteří si chyby všimli se moc omlouvám.
Autor: LenkaForstova
Vloženo: 04. kvě. 2014 - 01:22
Předmět: re: re: Májové TempO
pa.kuo napsal:

5.1 Tak když sedím (mno při nezakrytí výhledu dokonce ještě než si přijdu sednout) proti takovýmto opíchaným kopečkům, tak to samozřejmě chtělo si uvědomit, že jsem kolem nich přišel po pěšině mezi nimi, to je úplný základ. Poté jednoduchá kontrola a dokonce i bez ztráty času.
5.2 Bál jsem se, že E i F jsou obě dál a že se to nedá poznat. Ale potvrdilo se, že Lenka nestaví moc zákeřně. Poznat rozdíl mezi E a F mi dalo trochu zabrat (ale relace vzdálenosti E od kopečku a F od kopečku byla nakonec sympaticky zřejmá), naopak D se mi naštěstí do řešení vůbec nepletlo.
5.3 Bez problémů jsem ustál nerozhodnost o výškové i stranové poloze, na tak velkém kopci by přitom zero tolerance 3 metry mohla být celkem snadno využitá.
5.4 Tady už jsem o Z uvažoval mnohem déle. Asi i proto, že já bych jednu z těch 2 kontrol postavil jako Z. Ale i takhle to dávalo smysl, protože posoudit Z slušně žralo čas a u druhé kontroly za sebou už mohlo mít nutkání k Z víc lidí.

Moje úplně první závody ve Švédsku začínaly časovkou, kdy první a druhá mapa byly vůči sobě posunuty i když já jsem se ze židle nezvedla. Do dneška si ji pamatuju. Odtud vzešla moje inspirace. Jen jsem se bála, abyste zbytečně neřešili polohu lampionů na kupce a nedávali zbytečná Z.
Lampion D byl navíc, ale chtěla jsem mít všude lampionů stejně a nechtěla jsem umístěním dvou lampionů na jednu kupku svádět k zbytečnému řešení polohy. Přidat lampion doprava jsem také nechtěla, aby bylo možné řešit dva poslední lampiony samostatně a řešení odpočítat pohodlně zprava.
Kontrola 5.4 měla být opět trénováním bleskové odpovědi. I když její triviálnost zřejmě některé naopak svedla k Zetku. Ale jak se ukázalo v Portugalsku i psychickou odolnost vůči triviálním kontrolám je potřeba trénovat:-)
Autor: LenkaForstova
Vloženo: 04. kvě. 2014 - 12:53
Předmět: re: re: Májové TempO
pa.kuo napsal:

4.1 Na první pohled složitý chaos asfaltových cest a ploch, naštěstí mě časem napadlo řešení přes prodloužení oplocené přední hrany hřiště. Ale pro mě docela žrout času.

Nevím jak ostatní, ale já, když jsem do tohoto místa přišla poprvé, jsem měla problém s cestou přicházející zleva před RS, ač byla v mapě i v terénu výrazná. Nějak ve mně vzbuzovala pocit, že stojím jinde. Až když jsem se vypořádala s ní, tak teprve pak vše klaplo. Zřejmě šlo o paralelní chybu vůči zpevněné ploše před hřištěm. U obou byl v mapě ve stejném místě zelený flek. A na tom jsem pak postavila úlohu 4.1 a i 4.3
Počítání cest určitě vedlo ke správnému výsledku, ale prodloužení plotu mělo být rychlejší alternativou.

pa.kuo napsal:

4.2 Vzhledem k použití plotu k řešení té předchozí hodně rychlá a jednoduchá. Plot je nejvýraznější objekt v mapě (ISOM), jednoznačný v terénu, kontrola uvnitř, lampion před. Ale být to "již legendární portugalský AZ klastr", bylo by nutné dát dobrý pozor, jestli není ještě jeden lampion schovaný někde v chumlu dětí ).

Obdélník pískoviště je v mapě natolik výraznou plochou, že předsazení plotu jsem na první juknutí do mapy přehlédla a tak jsem se rozhodla to použít. Jen jsem měla použít popisek "jižní strana" namísto použitého jižního okraje, možná by se nachytalo víc závodníků. Takhle to pro většinu bylo jen zajímavé připomenutí málo používaného popisku.

pa.kuo napsal:

4.3 Po 1.2 další chyba, u které vůbec nemám tušení, jak vznikla. Musel tam být nějaký zádrhel, který mi úplně unikl. Proč jsem to nevyřešil také polohou vůči plůtku hřiště, jako ostatní kontroly na tomto stanovišti? Tak to svedu třeba na rozpadlou vazbu složky map.

Jestli to nebyla ta zpropadená výše zmíněná cesta zleva k RS. Tys jedničku řešil prodloužením plotu a tak jsi nebyl srovnaný se záludností této cesty :-) Hledaný strom byl mladý listnatý stromek, který za zeleným hustníkem, kde stál falešný lampion, nebyl vidět.

pa.kuo napsal:

4.4 Podle mne zbytečná kontrola. Možná zamýšlená dvojitá past na ty, kteří zvorali 4.2, že se chytnou za hlavu a místo rychlé odpovědi si budou drahé vteřiny (až desítky vteřin?) nadávat. Ale já bych se jako stavitel ptal raději na C nebo D.

Chtěla jsem mít všude stejný počet kontrol. Původně zde měla být jiná čtvrtá kontrola. Měla být na jednom z rohů mezi RS a hřištěm, ale nedařilo se mi srovnat lampiony, aby byly dobře viditelné a rozlišitelné a tak jsem lampion přesunula do řady pro kontrolu 4.1. Další Z už jsem přidávat nechtěla a tak nezbylo než použít stávající lampiony. Možná by byla volba C-E zajímavější, ale já jsem si řekla, že je dobré trénovat i bleskové odpovědi, kdy lze odpovídat bez zvednutí očí od mapy. Zbytečná možná vzhledem k výsledkům, ale z tréninkových důvodů bych ji nezatracovala.

pa.kuo napsal:

Chatrná vazba na mapové složce mě fakt docela potrápila. Naštěstí v těch asi 5-10 vteřinách ve výsledcích přede mnou nikdo není

Volba vazby byla chyba. Tondu to na 1.1 stálo čas a ještě i špatnou odpověď, jelikož si otočil dvě úlohy najednou. Daleko lepší by bylo svázat listy pouze provázkem. Případně ustřihnout dolní rohy na různý rozměr, aby nešlo otočit dva listy najednou.
Autor: LenkaForstova
Vloženo: 03. kvě. 2014 - 11:43
Předmět: re: re: Májové TempO
pa.kuo napsal:

3.1 Sídlištní klasika. Už během ukazování lampionů jsem koukal na panelák a přemýšlel, jestli je první vchod zakrytý, vyplatilo se.
3.2 Škoda, že se nepodařilo procpat nějaký viditelný lampion někam dál, tedy blíž k tomu Z-objektu. Takhle to bylo jednoduché. Stačilo se nestresovat tím, co je zakryté, ale namečovat si poslední viditelné objekty daným směrem.
3.3 Jen chvilka zadumání nad popisem.
3.4 Tady jsem si školácky naběhl a začal řešit stranu dřív než samotný objekt. U tempa se mi pod tlakem běžícího času bohužel nedaří opravit špatný pracovní postup a výsledek je chyba případně haluz, zde chyba.

Falešné stromy byly 3.1 a živé ploty u paneláku 3.2. Pakuo to popsal obráceně. Jednalo se o stanoviště společné s náborovou tratí, takže bylo záměrně jednodušší. Nicméně finta s neviditelnou částí se ukázala silnější než jsem čekala a na živých plotech se hodně chybovalo.
Na záhoncích vpravo původně stály dva lampiony, ale spor s hlavním rozhodčích o úhel pohledu (F vycházelo za úroveň RS) způsobil, že jsem jeden lampion přemístila k falešnému stromu pro úlohu 3.4 Což sice zjednodušilo úlohu 3.3, ale nachytalo některé na 3.4
Autor: LenkaForstova
Vloženo: 03. kvě. 2014 - 08:05
Předmět: re: re: Májové TempO
Na dvojce jsem měnila pozici rozhodovacího stanoviště a nerozmyslela si pořádně vliv na úlohy. Původní stanoviště mělo být poblíž rohu paneláku, více na jihovýchod.

pa.kuo napsal:

2.1 Díky megavýraznému záchytnému bodu přímo před židlí jednoduchá. Až mi i připomněla první stanoviště z Dobrušky a sochu za zády.

Ano, přesně tato kontrola byla předobrazem 2.1 Ale v Dobrušce to zafungovalo lepe. Nebo si aspoň myslím, že Lešťa nachytal víc závodníků, než jen mě.http://www.trailo.cz/typo3conf/ext/chc_forum/pi1/templates/img/emoticons/wink.gif

pa.kuo napsal:

2.2 Kdyby tam byla holá stěna bez "svítících" kontejnerů, tak je kontrola možná těžší, takhle jsem neměl problém.

Počítala jsem ji mezi kontroly, kde se bude lámat chleba a výsledky to potvrdily. Uvědomit si, že cesta končí u stání pro kontejnery a že lampion je daleko od něj nebylo lehké, zvlášť když lampion stál v místě, kde si studenti Gymnázia Opatov zkracují cestu přes trávník.

pa.kuo napsal:

2.3 První z těch předeslaných z mého pohledu "opravdu hnusných". Nebyla žádná šance poznat, jestli stojí lampion až u budovy, na správném místě anebo třeba ještě před pěšinkou. Já se na rozdíl od Libora vysoké úspěšnosti nedivím. Vidím to tak, že většina závodníků prostě chtěla uvěřit, když nemohla vidět.

Tady se bohužel zásadně podepsal posun rozhodovacího stanoviště. Finta měla být v tom, že menší šikmá cestička vedoucí před stromem byla poměrně dobře vidět, ale větší cestička vedoucí až za stromem rozpoznatelná téměř nebyla. Proto tam byly dva lampiony, každý v jednom cípu louky "své" cestičky. Pohled na kontroly byl více z boku, takže budova za kontrolami míň nenapovídala a taky by varianta Z, byla méně diskutabilní. To jsem neuhlídala, záměr byl lepší než výsledek.

pa.kuo napsal:

2.4 Pro mě těžká kontrola u neviditelné pěšinky, další "hnusná". Kdyby stála na druhé straně pěšiny, jsem v háji, neviděl jsem, jak to posoudit. Takhle se štěstím bylo v háji jen asi 10-15 vteřin z času. Vysoké procento správných odpovědí odráží podle mě jen nedostatek zkušeností závodníků se zákeřnějšími staviteli, než je Lenka.


Můj předpoklad byl, že pěšinka je viditelná. Znalost terénu možná vylepšila moje oči.
Čtvrté kontroly jsem se často snažila dávat lehké, zaměřené na rychlost a zužitkování předchozí analýzy.
Autor: LenkaForstova
Vloženo: 02. kvě. 2014 - 09:35
Předmět: re: re: Májové TempO
Na konkrétní komentáře použiji Pakuův základ.
pa.kuo napsal:

1.1 Přesně takové úlohy jsem čekal a i se na ně trochu připravoval. Stačilo si všimnout rohu a rychle správně odpočítat. Šlo to i bez toho růžku domu, ale s růžkem rychleji. Vyplatilo se snažit si zapamatovat, k čemu jsem došel, to se mi naštěstí povedlo.

Stavitelův původní záměr bylo použití paneláku a hustníčku vpravo od cesty. Na začátku dubna byl hustníček na první pohled velmi zřetelným objektem. S olistěním stromů vpravo od cesty téměř zanikl. Proto jsem úlohu po návštěvě trati Liborem, měnila z pozice B na pozici A.

pa.kuo napsal:

1.2 První z mých včerejších hloupostí... a ani nevím, jak vznikla. Asi jsem všechny stromky posunul o jeden, hodně trapná chyba.

Tuhle kontrolu jsem měnila ještě minulý víkend. Původně to měla být lehká náborová kontrola, ale pak mi připadala až příliš lehká a tak jsem tam na poslední chvíli doplnila fintu. Pohrála jsem si s rozhodovacím stanovištěm. Ve směru pohledu ze židle stál u cesty strom, který sice nezakrýval žádný ze stromečků na kopci, ale rozděloval pohled na ně na dvě části tak, že jeden stromeček zůstal vpravo a všechny zbyle vlevo. A aby ta finta měla cenu tak, jsem ještě na poslední chvíli měnila zadání úlohy. Finta zabrala nejen na tebe.

pa.kuo napsal:

1.4 Zúročení pečlivého dořešení 1.1, viděl jsem tak Z hned z mapy. Škoda, že v takových případech zatím ještě neumím odpovědět rovnou a prostě k objektu stejně na pár vteřin kouknu, třeba jestli se tam mezitím nezjevil sedmý lampion (třeba Čenda nebo Ďáblík, dle pozice vůči ostatním).

Přesně tak to bylo myšleno. Pokud někdo dobře dořešil jedničku, tak si mohl všimnout, že za hustníčkem už žádný lampion není a dát Z skoro rovnou.

pa.kuo napsal:

Dík Lence za potřebnou milosrdnou lež, že mám první stanoviště čisté, psychicky mi to pomohlo a zhroutil jsem se tak až na šestém stanovišti

To nebyla milosrdná lež. Já jsem si v tu chvíli opravdu myslela, že to máš dobře. Zapoměla jsem, že došlo ke změně řešení.

Pokračování příště.
Autor: LenkaForstova
Vloženo: 02. kvě. 2014 - 09:03
Předmět: re: Májové TempO
Velké díky Pakuovi za podrobný rozbor. Při závodě mi hrozně vadilo, že sedím na startu a nemám zpětnou vazbu, zvlášť když to byla moje první vlastní stavba.
Mým záměrem bylo postavit lehké Temp-O, které bude bavit i méně zkušené závodníky a vybraná stanoviště poslouží dokonce jako náborová. Výjimkou bylo šesté stanoviště. Věděla jsem, že dozadu potáhnu jen eliťáky, tak jsem ho rovnou plánovala jako těžké. A aby se řádně oddělilo zrno, tak jsem plánovala přidat jen několik těžších úkolů (sedýlko na jedničce, konec cestičky u kontejnerů na dvojce, předsazení u hustníku na sedmičce).

Specifická byla také historie pátého stanoviště. Celý závod byl v podstatě hotový ještě před odletem do Portugalska, kromě pátého stanoviště. Cesta ze čtyřky na šestku byla dlouhá a chtěla jsem tam něco vložit a pořád nemohla přijít na to co. Kupky mi připadaly objektově moc zřejmé. Polohové kontroly jsem do Tempa dávat moc nechtěla. Navíc problém s viditelností lampionů ze všech stran a dopředu. Takže to bylo takové stanoviště z nouze. Řekla jsem si, že se vás pokusím tedy aspoň rozhodit posunem mapy. Ale přiznávám, že můj záměr a předpoklad byl dost jiný. Myslela jsem si, že jednička nebude problém. Na mapě i v reálu dominantní kostel, navíc od trojky procházíte po cestě, která je v mapě naprosto jasná. Možná někoho zmate, že lampion má být na třetím kopci od kostela a v terénu prostřední z těch kopců nebyl vidět, jelikož byl o hodně menší. Předpokládala jsem, že Z rychle střelíte a zmatení budete až na dvojce, kde vás posunu na druhou stranu, navíc do části, kde jste ještě nebyli. Z diskuse po závodě a i z výsledků vím, že zmatených už na 5.1 bylo překvapivě hodně.

Z množství chyb je vidět, že můj záměr lehkého závodu ne úplně vyšel a není to jen tím, že rozhodování pod časovým tlakem úlohy o hodně ztěžuje. Hlavní důvod vidím v tom, že jsem úlohy plánovala ze stoje a ze sedu pak už jen kontrolovala. Jakmile už jsem to jednou pořádně viděla ze stoje, tak to ovlivnilo i můj pohled ze sedu.
Nejvíc se to asi projevilo na jedničce a na sedmičce. Poučení - základní pomůckou stavitele Tempa je skládací stolička.:-)
Pak také velké zkřížení plánů způsobila vegetační bouře, která nastala v době našeho pobytu v Portugalsku. I když vegetace většinou nikde přímo nebránila ve výhledu, tak pocit z terénu byl najednou úplně jiný. Hodně se to projevilo na 1., 6., a 8. stanovišti (viz konkretní odpovědi Pakuovi).
Autor: janafi
Vloženo: 02. kvě. 2014 - 06:08
Předmět: re: re: Májové TempO
Přidávám se k díkům za moc pěkný závod. Mě se to líbilo hodně, výsledek už míň, i když jsem ho čekala.
Některé kontroly jsem uspěchala (1.4 - flákla jsem tam F bez kontroly výšky a pozice vůči porostu),
některé nevykoukala (4.1 - nemohla jsem najít nějaké vodítko, takže jsem si pak prostě pod tlakem vybrala - písmenko, protože na Z tam stálo moc lampionů),
u některých panikařila (6.4 - zaboha jsem v tom stresu nebyla schopná posunout se od informace "mapa je v měřítku 1:4000" dál - furt mi to vibrovalo v hlavě, ale naprosto jsem to nebyla schopná použít v reálu - tedy říct si ok, 4 mm od kraje kupy je 16 metrů... - tkaže jsem to nakonec v zoufalství tipla, blbě).
U některých jsem měla pěkný zatmění - viz 5.1 a 2 - nevím, jestli tu veřejně vůbec psát, co se mi honilo v hlavě Shrnula bych to asi tak, že jsem skončila u myšlenky, že mi to tam nesedí a tak jsem si nasázela terén na mapu jak jsem zrovna potřebovala, bez ohledu na jasný indikátory, jako byl v mapě chybějící barák za zády... to prosím vás lidi nedělejte až u další mapky na tomhle stanovišti mi to všechno došlo...

Přijde mi velmi užitečná myšlenka na trénink hledání různých variant řešení pod tlakem - přístupů k řešení, hledání různých vodítek.. mimo jiné. Na druhou stranu si myslím, že není od věci mít nějakou "záklopku" pro opravdu důležité závody, pokud mi jde o výsledek - než donekonečna hledat - vyhodnotit to jako ztrátu času a prostě tam střelit buď Z nebo písmeno, podle toho, co má v danou chvíli větší opodstatnění. Nedržet se zuby nehty snahy to vyřešit, když vím, že už jsem v tom zapletená a nemůžu se najít..

Celkem příspěvků: 13 - Stránek (2): [1] 2