Všechny kategorie > Závody > Závody > závod Mariánské Lázně (K15-K17)
Celkem příspěvků: 3 - Stránek (1): [1]
Autor: jana6151
Vloženo: 05. kvě. 2009 - 10:36
Předmět: re: závod Mariánské Lázně (K15-K17)
17 - líbilo se mi, že se dalo nachytat na strom v bílém lese, pokud bych byla v časové tísni a nešla se podívat na ten správný výrazný strom, měřila bych linii na ten v bílém lese
Autor: LiborForst
Vloženo: 05. kvě. 2009 - 10:27
Předmět: re: závod Mariánské Lázně (K15-K17)
C15 - Tak tady jsem teda opravdu vzdalenost nepremeroval, protoze ten strom byl IMHO jasnej.
C16 - Pisu v rozboru - na prvni pohled me zmatl ten vyraznej ker, ale bylo mi jasny, ze se asi moc lidi nenachyta. To byla takova odlehcujici kontrola - preci jen zamer byl postavit to nejen pro vas, ale taky pro novice.
C17 - Mne teda pasmem vyslo roh - A malinko pres 7m. A OCAD o tom tvrdi 9m, takze je to nekde na hranici presnosti. Zase jsem korekce mapy musel delat kompromisem, protoze jsem navic okraje hustniku upravoval, aby sedely azimutove. Nicmene postavit kontrolu pouze na takto vytycene vzdalenosti by bylo dost drsny. Na tu linii prisla Lenka a mne to pripadalo jako excelentni problem - bod daleko za objektem, ale presto (diky vysce stromu a pomerne rovnemu kmeni) relativne velmi presne identifikovatelny, navic snadno zamenitelny s temi stromy, co tvori "les" za hustnikem.
Autor: pavela
Vloženo: 05. kvě. 2009 - 07:25
Předmět: závod Mariánské Lázně (K15-K17)
K 15 Mátlo mě, že strom uprostřed kroužku ve skutečnosti nebyl v polovině vzdálenosti mezi okrajem kruhové cesty a budovou (a to dost markantně) a tak jsem se přiznávám ani příliš nezabýval nesprávnou polohou lampionu vzhledem ke stromu a dal Z. A bylo to správné, zde jsem tedy měl štěstí.
K 16 Jen dva lampiony v terénu, z nichž jeden byl evidentně mimo S konec lesa dávaly jednoznačnou odpověď, jen jsem prověřoval, zda tam není chyták Z. Ale směrově to vycházelo na A a bylo to správné.
K 17 zde jsem měřil směry z různých míst, pokoušel se najít výrazný strom za kontrolou (abych pak byl v cíli Janou poučen, že jsem je nenašel správně), ale nakonec jsem volil metodu dělení v poměru. Tužkou jsem si do mapy zakeslil promítací přímky pohledu na hustník a rozměřil poměr vlevo od středu kroužku a vpravo od středu kroužku. Pak jsem v tomto poměru děli pohled na hustník a vyšlo mi spíše B. A mělo to být A. Pak jsem se po závodš sem vrátil a odkrokoval vzdálenost lampionů od SZ rohu hustníku s výsledkem:
Roh - A 6m
A-B 6m
B-C 4m
Z mapy to odměřuji na 2mm (10m), tedy spíše B (12m) než A (6m)
Zde jsem to ale asi s tím nenalezení správného stromu nevzal za správný konec.
Takže díky za závod, zastávám názor, že pokud člověk neudělá chyby, tak se nic nového neučí a já jich udělal 7 i se zrušenými kontrolami 9, je tedy z čeho se učit.
Takže připojte své názory, zkušenosti a hlavně nepište maďarsky.
Celkem příspěvků: 3 - Stránek (1): [1]