Všechny kategorie > Závody > Závody > závod Mariánské Lázně (K3-K6)
Celkem příspěvků: 4 - Stránek (1): [1]
Autor: LiborForst
Vloženo: 05. kvě. 2009 - 09:20
Předmět: re: závod Mariánské Lázně (K3-K6)
C4 - Souhlasim s obema kritiky (Pavel a Jana), ale nepovazoval jsem to za tak zasadni, abych kontrolu rusil. Jane se omlouvam, ze jsem nezkontroloval, ze hustnik "za" vedl opravdu vyrazneji doleva, nez bylo v mape.
C5 - Jak jsem psal na webu zavodu u zduvodneni - nevsiml jsem si, ze potok je vuci ceste v mape posunuty. Podle objektu na brehu potoka kontrola sedela. Z cesty nikoliv. Smula. A pritom verim, ze kdybych si toho vsiml a mapu opravil, stejne by se dost lidi nachytalo - jako ja, kdyz jsem k te kontrole poprve prisel... :-(
C6 - Bylo to opravdu jen o vysledovani tech dvou porostu - hustnik vs. les. A nebylo u lesa, C nebylo u hustniku. Jinak ten popis mel prave navest na sledovani tech dvou rozhrani porostu.
Autor: jana6151
Vloženo: 05. kvě. 2009 - 09:08
Předmět: re: závod Mariánské Lázně (K3-K6)
4 - opět se mi jednoznačně nabízela linie kámen - střed kolečka - roh hustníku, kontrola byla od této linie výrazně vlevo, dala jsem nesprávně Z
5 - ze dvou směrů mi vycházelo, že "údolíčko" je na správném místě, taky mi vycházelo B

Autor: Bohous
Vloženo: 05. kvě. 2009 - 08:15
Předmět: re: závod Mariánské Lázně (K3-K6)
3 - stejny postup jako Pavel az na tu presnost: lampion C byl 0,5 m od cesticky, coz smernice pripousti
5 - na prvni pohled Z, ale po kontrole smeru a vzdalenosti volim B, rododendronu u potoka jsem si nevsiml, byl bych mnohem vic zmateny
6 - pred kontrolou byl zretelny pas hustniku, jednak mi pomohl vyloucit A, jednak nasmeroval na B, kontrola podel trati vedla cesticka, od ktere ko musela vest pomerne blizko, opet ukazuje na B
Autor: pavela
Vloženo: 05. kvě. 2009 - 06:50
Předmět: závod Mariánské Lázně (K3-K6)
Aby diskuse byla přehlednější, rozhodl jsem se, psát vždy jen o 4 kontrolách, v příspěvcích se bude pak lépe orientovat.
K3 v prodloužení silné cesty měla být kontrola. Cesta byla ale dost široká a tak mě v prodloužení stály dva lampiony. Abych odlišil, který to je, protože jeden z nich byl evidentně dál, popošel jsem si směrem k jihu, až jsem uviděl pěšinku. Konkrétně jsem viděl pás suchého listí v trávníku. Ani jeden z lampionů však v tomto pásu nebyl, dal jsem proto Z. A bylo to špatně. Zajímalo by mě proto jak jste to řešili ostatní?
K4 U vědomí, že mapa znázorňuje pohled z letadla a tedy větve jsou okrajem porostu jsem dal správně A. Jen si myslím, že popis rozhraní porostů by šel možná vhodněji nahradit piktogramem vysoký les.
K5 bylo to jediné "údolíčko", které bylo v terénu vidět, pro jistotu jsem si kontroloval vzdálenost od vidlice cest, zkontroloval si polohu stromu a od něj směr na kontrolu, vycházelo to. Keř kvetoucího rododendronu jsem v mapě nenašel a tak jsem se jím nezabýval, strom byl dostatečně výrazný. Pak jsem vybíral správný lampion pomocí pomocné vrstevnice na níž byl střed kroužku, a pokusil jsem se najít její konec resp ohyb na hřbítku a vycházelo to na B. Pak byla kontrola zrušena.
K6 Obtížná kontrola. Bylo to poměrně daleko a viditelné jen z krátkého úseku cesty, nedalo se to tedy moc proměřovat. Snažil jsem se popojít a sledovat okraj zeleného pásu a na jeho konci vysledovat správný lampion. Jako viditelný mi zůstal jen C, ostatní zmizely, volil jsem C a bylo to špatně. Jaká byla lepší cesta k určení?
Ještě k popisu, vidlice rozhraní porostů, která nebyla tečkovaná v mapě by možná byla lepší nahradit rohem louky (alternativní názor).
Celkem příspěvků: 4 - Stránek (1): [1]