Všechny kategorie > Závody > Závody > závod Mariánské Lázně (K7-K10)
Celkem příspěvků: 8 - Stránek (1): [1]
Autor: jana6151
Vloženo: 09. kvě. 2009 - 12:17
Předmět: re: závod Mariánské Lázně (K7-K10)
když tam máš dvě větvení, tak to popíšeš, ale potok byl jenom jeden
nemyslela jsem, že tam neměla být kontrola, jenom ten upřesňující popis (prostřední) byl navíc
Autor: LiborForst
Vloženo: 08. kvě. 2009 - 10:20
Předmět: re: re: závod Mariánské Lázně (K7-K10)
No, ja v tom tak uplne jasno nemam. Kdyz budes mit rozhrani porostu a nem dve vetveni, tak tam proste kontrolu dat nesmis, protoze to nemuzes popsat jako "vychodni vetveni"?
Autor: jana6151
Vloženo: 07. kvě. 2009 - 09:06
Předmět: re: závod Mariánské Lázně (K7-K10)
ještě jedna poznámka k popisu kontroly 9
"prostřední" ve sloupci C určuje který z objektů (potok byl jen jeden) a ne který z ohybů, takže tam neměl být


Autor: Bohous
Vloženo: 05. kvě. 2009 - 10:02
Předmět: re: závod Mariánské Lázně (K7-K10)
K tomu 0,5 m: Opravdu jsem si chybně zobecnil tohle číslo, které se opakuje v celé směrnici několikrát. U vodního toku se skutečně píše: "Umístění lampionu na pozici „okraj“ je také možné. Pokud se břeh svažuje v mírném úhlu, může být lampion umístěn přímo na kraji vody. Pokud je břeh příkrý tak, že není možné umístit lampion na kraj vody, může být umístěný na vršek břehu, co nejblíže ke hraně, do vzdálenosti 0,5 m." To znamená, že skutečně pokud není okraj, musí být lampion ve vodě. Nicméně, stejně se stále nemohu identifikovat s tím, že by v trail-o byly problémy založené POUZE na znalosti konvencí a ani v nejmenším na schopnosti přečíst mapu.
Autor: LiborForst
Vloženo: 05. kvě. 2009 - 09:37
Předmět: re: závod Mariánské Lázně (K7-K10)
C7 - Pavel ma castecne pravdu, linie domu nesedela uplne presne, ale rozdil byl asi 30 centimetru. To je IMHO presnost, se kterou uz nedokazes urcit, zda ta linie domu v mape opravdu jde presne stredem kolecka. Kdybych to posunul, nesedel by zase stred vzdalenosti mezi rybnikem a hustnikem. Zvolil jsem kompromis s tim, ze s takovouhle presnosti to nemuze nikdo povazovat za Zetko. Holt precizni Pavel ano. :-) Tu kontrolu jsem, bohuzel, nemohl promerit minuly tyden, abych pripadne tem lidem "hnul barakem", protoze tam delnici staveli ten chodnik a ja vubec nevedel, jak to tam za tyden bude vypadat.
C8 - Opet pisu ve zduvodneni zruseni kontroly. Skutecne jsem si neuvedomil, ze ta klikata cara v mape neni vrstevka. Kdyby byla, byl by to jasny nos a tudiz jasne B (A pata, C nahore). Omlouvam se.
C9 - Tu kontrolu jsem tam schvalne postavil kvuli Jane. A ona ji, chudak, presne prave proto dala spatne. Jeste jednou se ji omlouvam za tu Silesii. Moje tehdejsi kritika vychazela vice z pocitu vlastni neschopnosti nez z reality. Tvrdim, ze Jana mela na Silesii tu kontrolu spravne. A ja taky. K Bohousove poznamce - pul metru od brehu uz to IMHO je Zetko, protoze podle Smernice je potok totez, co jama - bez popisu znamena stred. Okraj (a tedy i 0,5 od nej) by musel byt popsany jako okraj.
BTW by me zajimalo, jak je to s cestou. Smernice nic nerika, ale pamatuju se, ze na kliniku padla otazka, co je vlastne presne bodem "vetveni cest" a odpovedi bylo, ze to neni jasne. Nebo se pletu?
C10 - Presne stejny popis byl i na MS D1C4.
Autor: jana6151
Vloženo: 05. kvě. 2009 - 09:18
Předmět: re: závod Mariánské Lázně (K7-K10)
7 - od stromu u cesty to na A vycházelo
8 - neseděl mi základní fakt, že objekt byl v mapě kreslený jako sráz a popis byl hřbítek tudíž jsem jako jedinou možnou variantu vyhodnotila C (nahoře),
kontrola byla asi zrušena na můj podnět, protože jsem to komentovala před hlavním rozhodčím v cíli
9 - úplně stejný typ kontroly kritizoval Libor na Silesii, že je to stavitelova chyba, říkala jsem si , že to přece neudělá, a udělal
10 - myslím, že to takhle popisujou všichni, když se vybírá z více objektů

Autor: Bohous
Vloženo: 05. kvě. 2009 - 08:19
Předmět: re: závod Mariánské Lázně (K7-K10)
7 - vychazelo mi to plus minus na A, ale pouzil jsem k zamereni vnitrni roh budovy
8 - byl jsem uplne mimo - nesedely mi vzdalenosti, nastesti byla kontrola zrusena
9 - pozor, kdyby lampion byl do 0,5m od potoka, bylo by to podle smernice OK
10 - nechapu, jak jsem se mohl tak dobre umistit, kdyz jsem si tady popletl jih a zapad :-)
Autor: pavela
Vloženo: 05. kvě. 2009 - 07:00
Předmět: závod Mariánské Lázně (K7-K10)
Pokračuji
K7 ač jsem vysoký, pěšinku jsem neviděl, bylo nutné tedy zvolit nějaké zaměření či promítnout linii. Na první pohled se mi nabídlo prodloužení hrany domu Z od kontroly a všechny lampiony byly mimo a o dost. Při pophledu od pozorovacího místa K6 byl jeden mimo cestu. Přesto jsem záměrnou linii prodloužení budovy považoval za rozhodující a dal Z. Špatně. Jaká byla správná cesta k řešení?
K8 Zde jsem zazmatkoval a po identifikaci, že objekt je jediný v mapě, jsem zbrkle vyhodnotil jako odpovídající popisu C (nahoře). Teď chápu filosofii Libora, že C by musel být hřbet nahoře, A hřbet pata a B bylo správné. Kontrola byla naštěstí pro mě zrušena.
K9 Všechny lampiony byly výrazně mimo potok, a tak jsem nad Z neváhal. A byl jsem podle výsledku jediný!
K 10 Střed kroužku byl jasný, i když mě trochu mátl popis jižní stromy, bez problému se ale dal vybrat správný lampion. Marně si lámu hlavu, jak by to šlo popsat jinak. Snad JV stromy?
Celkem příspěvků: 8 - Stránek (1): [1]